„AcoustiCO“ koncerte taip pat dalyvaus choro bičiuliai – gitaristas Saulius Lipčius, vienas ryškiausių jaunosios kartos Lietuvos violončelininkų Augustas Gocentas, Metodistų meno centro mušamųjų instrumentų vaikų grupė (vadovas Saulius Auglys), fortepijonu skambins pianistė Raminta Gocentienė, rašoma pranešime žiniasklaidai.

Pagrindinis choro „Bel Canto“ pavasario koncerto akcentas – pirmą kartą Vilniuje atliekamos šiuolaikinio latvių kompozitoriaus ir gitaristo Kaspars Zemītis mišios chorui ir klasikinei gitarai. Jas choras atliks kartu su geru kompozitoriaus bičiuliu gitaristu Sauliumi Lipčiumi.

Kaspars Zemītis „Mesa“ – unikalus ir modernus kompozitoriaus bandymas tradicinį lotyniškų mišių žanrą derinti su klasikinės gitaros skambesiu. Šiuolaikiška mišių interpretacija itin rami, jautri, priverčianti susimąstyti ir siekti dvasinės ramybės. Kūrinyje gausu gitaros solo intarpų, kurie jautriai, darniai ir elegantiškai persipina su atskirų choro balsų vokalinėmis linijomis.

„Mesa“ finalas – „Agnus Dei“ ir „Amen“ – pasižymi ypač subtiliu ir jautriu sopranų solo, o jų plevenantis, bežodis duetas sudaro muzikinį kontrastą lėtesniam, atsargesniam choro skambesiui. Taip priartėjama prie paskutinės mišių dalies „Amen“ – pakylėtos kūrinio pabaigos, kurioje kartojami žodžiai aleliuja ir amen tampa vis tylesni, kol galiausiai pasiekiamas taikus ir ramus finalas.

Choras „Bel Canto“ pavasario pabaigos koncerte atliks ir žymių, kone choro vizitine kortele tapusių šiuolaikinės muzikos kompozitorių Eric Whitacre ir Ēriks Ešenvalds kūrinius; į programą taip pat darniai įsilies ir easy listening muzikos kūrėjų Carly Simon, Dolly Parton, Josiah Kelley Atwood kūrinių aranžuotės.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją