Iš medinių pagaliukų, apipintų laikraščių juostomis, sudėliotos interaktyvios žemės meno instaliacijos takeliais vaikšto žmonės. Susitikdami vienas su kitu dėl saugumo ir jau iš įpročio jie dėvi kaukes – šįkart iš laikraščio, nes be informacijos, kurią karštligiškai sekė visą pandemijos laiką, nebegali apsieiti. Kvėpuodami po kauke šiuo atveju žmonės neišvengiamai keičia tikrovę (ant kaukės nupieštas kryžiuko simbolis kvėpuojant išnyksta).

Didžiausio kultūros festivalio Berlyne, kasmet vykstančio Noikiolno rajone, šių metų tema – Oras (Luft) – visur esantis, užpildantis visą ir kiekvieną erdvę, viską apgaubiantis nematomu šydu. Kartais nematoma galima pamatyti, pajausti, sugauti – tai patirti ir siūlo festivalyje dalyvaujantys menininkai.

A. Weigel Vilniaus dailės akademijos Kauno dailės institute studijavo tekstilę, yra surengusi daugybę personalių ir dalyvavusi grupinėse parodose Vokietijoje, Lietuvoje, Austrijoje, Latvijoje, Italijoje, Vengrijoje. Nuo 2001 m. Berlyne gyvenanti tekstilininkė yra Vilniaus dailės akademijos docentė.

Grafikos dizainerė G. Kardi-Kardišiūtė studijavo Vilniaus dailės akademijos Kauno fakultete, Lietuvoje yra surengusi personalines parodas „Tekstilė žemės mene“ ir „Erdvės šnabždesiai“, dalyvavo grupinėse parodose ir bienalėse Lietuvoje, Portugalijoje, Ispanijoje, Italijoje, Vokietijoje.

Projektas „Atme“ parengtas bendradarbiaujant su Kauno bienale, menininkių dalyvavimą festivalyje parėmė Lietuvos kultūros institutas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją