Gyva, turtinga akustinė „Violons Barbares“ muzika balansuoja tarp world ir roko žanrų, gryniausių tradicijų bei modernių garsų. Dainos ir jų interpretacijos atsiranda iš mongolų, bulgarų, gruzinų, kazachų, afganų kultūrų, o ritmingos, šuoliuojančius žirgus primenančios melodijos yra puošiamos įspūdingais vokalais, išsaugojusiais tradicijas ir didžiulę atlikimo kokybę.

Įvairiatautę grupę sudaro trys ryškios muzikos pasaulio personos. Iš stepių šalies Mongolijos kilęs Dandarvaanchig Enkhjargal demonstruoja įspūdingą gerklinį dainavimą ir grojimą morin khuur – tradiciniu mongolų klajoklių arklio galva puoštu smuiku. Šios tradicijos yra saugomos UNESCO ir įtrauktos į „Žodinio ir nematerialaus paveldo“ sąrašus.

Bulgaras Dimitaras Gougovas griežia tradicine viduramžių smuiką primenančia gadulka, turinčia tris melodines ir net vienuolika rezonuojančių stygų. O būgnininkas Fabienas Guyot iš Prancūzijos puikiai valdo kone viską, kuo galima išgauti garsą – tai gali būti afrikietiški būgnai, salotų dubenėliai, puodai, sulaužytos lėkštės, įvairūs gongai, cimbolai ar kiti skambantys daiktai.

Grupė yra išleidusi du albumus „Violons Barbares“ (2010 m.) ir „Saulem ai“ (2014 m.). Ji pasirodymus rengė žymiose Prancūzijos, Didžiosios Britanijos, Kanados, Malaizijos, Belgijos, Norvegijos, Suomijos, Estijos, Olandijos, Vokietijos, Šveicarijos, Vengrijos, Italijos, Liuksemburgo scenose ir festivaliuose.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)