„Mūsų siekis rodyti tai, ko publika nesitiki pamatyti. „Depešai“, Murakami, baletas – tai neįtikėtinas derinys. Iš tiesų, tiem, kam patinka klasika – baletas, retai patinka populiarioji muzika – „depešai“, arba atvirkščiai. O čia, spektaklyje „Kitas pasaulis“, susiburia skirtingų pomėgių ir skonių publika ir tai yra šio spektaklio didžiausia sėkmė“, – pranešime žiniasklaidai cituojama režisierė.

„Kitas pasaulis“ yra pirmasis BBT repertuaro baleto spektaklis, kuriam jau solidūs dvylika metų. Tačiau, kaip pastebi M. S. Šimulynaitė, per pastaruosius kelerius metus jis tapo kaip niekad aktualus ir pranašiškas. Kas anksčiau atrodė kaip utopija, prasidėjus pandemijai, virto beveik realybe.

„Gastroliuodama su šiuo spektakliu po įvairius Lietuvos miestus išgirsdavau žmonių pastebėjimus, kad jie kai kuriose scenose įžvelgia sąsajų su pandemija, kuri padarė neigiamą poveikį žmonių socialiniams ryšiams. Pati to pradžioje nepastebėjau, bet dabar matau, kad tų sąsajų išties yra. Spektaklyje vaizduojamas susvetimėjęs, bejausmis ir bedvasis pasaulis atliepia atšalusiems žmonių jausmams per pandemiją“, – teigia M. S. Šimulynaitė.

Spektaklyje „Kitas pasaulis“ nenaudojamos įprastos pasirodymų dekoracijos, butaforijos. Didžiausias dėmesys – šokėjų kūnams, ant jų krentančiai šviesai, bei vaizdo vizualizacijoms. Artistų siluetai taip pat pabrėžiami aptemptais kūno spalvos drabužiais.

„Mes pirmieji Lietuvoje, kurie šiame spektaklyje aprengėme šokėjus „nude“ spalvos kostiumais. Prieš dvyliką metų, kai tik įvyko premjera, Lietuvoje to niekas nedarė – mes buvome pirmieji. Džiugu, kad pramušėme ledus, įnešėme naujovę į Lietuvos baleto sceną, buvome drąsūs ir išlikome tokie iki dabar“, – džiaugiasi choreografė.

Artimiausi šiuolaikinio baleto spektaklio „Kitas pasaulis“ pagal „Depeche Mode“ muziką pasirodymai numatomi balandžio 25 d. Mažeikių kultūros centre ir 26 d. – Lietuvos rusų dramos teatre Vilniuje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją