Šiais metais Nepriklausomybės diena su sutampa su antrąja Velykų diena, kai Užupiečiai švenčia Baltųjų staltiesių dieną, per kurią išsineša savo likusias šventines vaišes ir dalinasi jomis kartu su švenčiais kaimynais bei svečiais.

Taigi, 2013 balandžio 1-oji, nutarta, kad turi vykti šios akcijos
8.00-21.00 UMI kieme susikabina pirštinių instaliacija "Susikabinkim švariomis ir šiltomis rankomis", o krantinėje skrenda instaliacija "Siela skrenda virš Vilnelės".

11.00-18.30 Diena, kai Lietuvos Respublika iš visų aplinkinių teritorijų užtikrina laisvą tranzitą į UžR traukos ir galios laukus. Sustiprintos kontrolės ir ypatingo Lietuvos emigrantams svetingumo muitinės postai ant visų Užupio tiltų. Centrinė migracijos vadavietė ant Užupio tilto, atsarginė ant Malūnų tilto.

11.00-18.00 Pradedant ankstyvais priešpiečiais ir tol kol švies saulė. Baltųjų staltiesių vaišės visur kur švenčia užupiečiai, o ypač jie buriasi:
Vilnelės terasose – Užupio kavinė,
Užupio Meno inkubatoriaus (UMI) kieme – UMI bei Udumbara,
Angelo aikštėje – Špunka,
VDA Senieji rūmai, Keramikų kiemelis – VDA studentų atstovybė
Prisijungia ir švenčia visi su gera nuotaika ir su vaišėmis sau ir kitam.

12.00 UMI Galeroje plakatų parodos "Kristianija plakate" atvėrimas. R.Dabruko videovaizdų apie Kristianiją non-stop demonstravimas iki 18.00

13.00 UžR vėliavos atvėrimo ceremonialas Baltųjų staltiesių svečių akivaizdoje Užupio kavinės Vilnelės terasose.

13.10-13.25 UžR vėliavos iškilmingas gabenimas Užupio gatvėmis (tiesiausiu maršrutu Užupio tiltas-Angelo aikštė-Vėliavos stiebas) kasmetiniam pakėlimui pagrindiniame respublikos stiebe. Prisijungia visi pajėgiantys kartu užkopti į Vėliavos aikštę.

13.30 Tibeto skvero prieigose įsikuria tipi‘nis laimės ir dorybių vigvamas, atviras ir šiltas visiems iki vakaro laidos.

13.45-14.00 Katedros aikštėje flašmobas „Darom mankštą, kad nebūtų ankšta“. Bėgimas „Už atgimimą Žemėje“ Katedros varpinė-Užupis.

14.20 Finišuojančių bėgimo dalyvių laukimas bei sutikimas, ištroškusių pagirdymas gyvu vandeniu UMI kieme.

14.30 Ant Užupio tilto flašmobas „Gimties šokis už moterį“.

14.00-16.00 UMI salėje ir kieme žaidimai ir kūrybinės dirbtuvės vaikams.

14.30-16.00 Aitvarų mokykla kviečia visus norinčius pakilti ir sumeistrauti kartu ką nors, kas kils į dangų. Aitvadromo dirbtuvės dirba ir laukia visų pievelėje anapus Vilnelės prie Užupio tilto.

16.00-17.30 Vėjo sulaukus baltųjų aitvastaltiesių kėlimas į dangų nuo Užupio tilto iki Misionierių kalno papėdės.

15.00-18.00 Tibeto skvere Transformatorinės transformacija ir “Laimingo vandens” ir “Apkabinkime žemę” akcijų foto parodos, Švytinčių lotosų pieva.

15.00-18.00 Ugnies mandala Užupio kavinės terasoje.

16.00-18.00 UMI salė. Udumbara demonstruoja filmą "Samsara".

18.00-20.00 Maudynės gonge. Krivių g. 5/Baltasis skg. 12. Udumbara, Menas Būti.

19.00 Tradicinio koncerto Užupio kavinėje pradžia. Pradeda ir nesustoja Kristianijos danų bando „Søvnterapeuterne/The Sleeptherapists“ programa Bernadinų blues.

20.45 Saulei nusileidus UMI kieme suomių menininkų Sami Maalas ir Philip Luditte perfomansas „Ugnies subrandinti“ bei kiti nenumatyti veiksmai.

21.00 Tradicinio koncerto Užupio kavinėje pusiaukelė. Eduardo Gimenezo šou saviems užupiečiams bei svečiams.

23.00 Tradicinio koncerto Užupio kavinėje pabaiga. Groja, dainuoja, klausosi bei šoka, tie kas dar moka bei sugeba.

Beje, 2013 m. balandžio 1 diena, pirmadienis – laisva diena visame laisvame pasaulyje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)