Visą kultūros nakties programą galite parsisiųsti iš čia.

Detalius „Tebūnie naktis!“ renginių maršrutus rasite čia.

Pirmą kartą kultūros naktyje dalyvaus visi pagrindiniai sostinės teatrai, pristatysiantys naujausius sezono spektaklius bei teatralizuotus, poetizuotus ar muzikinius reginius. Vėlai vakare duris atvers Nacionalinis, Lietuvos rusų dramos, Lėlės, Jaunimo, Mažasis, Keistuolių teatrai, „Meno fortas”, „Atviras ratas”, „Menų spaustuvė”, jaunųjų kūrėjų įsteigtos grupės.

Šiemetinė kultūros naktis puikuosis solidžia tarptautine programa, prie kurios aktyviai prisidėjo užsienio šalių ambasados, Amerikos, Vokietijos, Lenkijos, Prancūzijos kultūros centrai bei Šiaurės ministrų tarybos biuras. Vienas ryškesnių tokio bendradarbiavimo su menininkais pavyzdžių - Prancūzų kultūros centro ir audiovizualinės poezijos grupės „AVaspo“ projektas „De Solitude". Nebylus kinas vienatvės lange – toks šios lietuvių grupės ir dviejų prancūzų vaizdo menininkų – N.Perge ir R. Dupont - kūrybinio bendradarbiavimo kodas. Tai instaliacija, vienadienė paroda, kurios dramaturginę liniją brėš poezijos, muzikiniai, performanso štrichai.

Kaip ir kasmet renginių gausa vilios į skirtingus Vilniaus dailės akademijos rūmus. Dizaino inovacijų centre bus demonstruojamos kompiuterizuotų CNC staklių galimybės. Tai vienintelės tokios technologijos staklės Šiaurės Europoje, be kurių neapsieina nei viena aukštoji Europos dizaino mokykla. Dailininkų ir dizainerių valdų šurmulys susisieks su viena aktyviausių kultūros nakties zonų - Sereikiškių parku, kuriame iki ryto siaus įvairių tautų ir stilių šokiai: flamenko, samba, bachata, salsa, tango ir kiti.

Naktį lankytojams duris atvers daugiau kaip 20 sostinės muziejų. Jie kvies apžiūrėti veikiančių ekspozicijų, paklausyti šiuolaikinių senovinės muzikos interpretacijų, pamalonins teminėmis ekskursijomis. Ekskursijų maršrutai kvies sėsti ant dviračių, atrasti nepažintą Vilnių ir nuves net iki Aklųjų bibliotekos, kur bus galima skaityti pirštais ir išmokti rašyti brailio raštu.

Vienas populiariausių kultūros nakties žanrų – muzika. Šiemet Lukiškių aikštėje susirinkusiųjų širdis vėl virpins klasikinės muzikos koncertas, atliekamas maestro Petro Geniušo ir jaunųjų pianistų. Teatro, muzikos ir kino muziejaus kiemelio terasoje įsikurs „SoulCatcher” muzikos erdvė, kurioje įvairių stilių gyva ir technologizuota muzika lepins Igno Juzoko suburta atlikėjų kompanija. Čia išvysime ir į Lietuvą neseniai grįžusią dainininkę Rasą Bubulytę ir jos su norvegų muzikantais suburtos grupės naujausią koncertinę programą. Pirmą kartą į kultūros nakties programą įsijungęs Vilniaus universiteto planetariumas pakvies į muzikinę kelionę planetomis ir žvaigždynais su klausytojų pamėgtu „Saulės brolių” kolektyvu.

Mėgstančius ne tik stebėti, bet ir kurti patiems, kvies karpinių, vitražo ir kitos menų dirbtuvės, tačiau originaliausią saviraiškos būdą siūlys projektas „Piešimas magiškuoju vandeniu". Kelioms valandoms Neries upės šlaitas pavirs gyvu molbertu, o nakties klajotojai magiškuoju vandeniu ištapys pakrantę.

Organizatoriai džiaugiasi, kad kultūros nakčiai neabejingi ir verslo atstovai – kultūrines programas ruošia specializuotos senamiesčio krautuvėlės, knygynai, kavinės, restoranai.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)