Operos kalba – prieinama ir suprantama visiems

VCO operos daugeliui solistų tapo tramplinu į pasaulinę sceną – ne išimtis ir Asmik, kuri šį kolektyvą iki šiol vadina savo pirmaisiais namais, rašoma pranešime žiniasklaidai.

„Bohemiečiai“ su manimi buvo nuo pat mano karjeros pradžios, todėl tai yra neatsiejama gyvenimo dalis, kuri visada bus su manimi. Tai yra namai, pradžių pradžia, – tarsi kūdikis, už kurį visada jausiu atsakomybę, kur jis bebūtų ir ką bedarytų“, – pasakoja A. Grigorian.

Ji teigia tikinti, kad operos kalba gali būti prieinama ir suprantama visiems ir kiekvienas iš klausančių operą joje gali surasti savo asmeninę istoriją.

„Man visada buvo labai svarbu atvesti į operą kuo daugiau jaunų žmonių. Jiems, ir tiems, kurie niekada nėra girdėję operos, norėjau parodyti, kad tai nėra tik herojai, o tie patys žmonės“, – tikina A. Grigorian.

Kiekviena rolė kaip gyvenimo dalis ir naujų ribų peržengimas

Sukūrusi ne vieną įsimintiną rolę operos spektakliuose, Asmik sako, kad jai niekada nebuvo sudėtinga būti vaidmenyje, nes tokiu būdu ji turi unikalią galimybę per vieną gyvenimą išgyventi ir patirti labai daug kitų skirtingų likimų.

„Kiekvienos rolės patirtis mane labai augina kaip žmogų. Išgyvenu kiekvieno herojaus jausmus ir patirtis“, – teigia Asmik.

Vis dėlto teigiamos emocijos scenoje neatsiejamos nuo baimės, su kuria solistė kovojo 17 metų.

Asmik Grigorian

„Baimės jausmas – iki šiol viena didžiausių kovų su savimi. Tik šiemet pirmą kartą išdrįsau dainuoti premjerą be specialių vaistų, mažinančių širdies dažnius ir paniką. Baimė niekur nedingo, tiesiog dabar suprantu, kad esu pasiekusi tokį profesionalumo lygį, kuomet žinau, jos nepaisant baimių, padarysiu viską, ką maksimaliai galiu“, – savo patirtimi dalijasi A. Grigorian.

Kur ir kuo nori būti – kiekvienos dienos pasirinkimas

Pokalbio metu operos solistė dalijosi savo gyvenimo filosofija, kuri, ypatingai prieš Naujųjų metų startą, įkvepia ir skatina veikti.

„Didžiausia nuodėmė gyvenime – neišnaudoti savo potencialo ir galimybių – to, kas tau yra vis iš naujo duodama kiekvieną dieną. Jeigu neperžengiame savo ribų – stovime vietoje“, – teigia pašnekovė.

Asmik Grigorian

Asmik įkvepiančiai pasakoja apie būtinybę turėti prioritetus, drąsą eiti savo pasirinktu keliu ir primena, kad net jei šiandien tau nepavyko – rytoj turėsi naują galimybę rinktis, kur ir kuo nori būti.

Vidinė terapija ir ateities norai

Paklausta apie įkvėpimą, Asmik teigia, kad ją įkvėpti gali net mažiausios kasdienės smulkmenos ir dalijasi mintimis apie būtinybę išlaikyti vidinį balansą.

„Kiek savęs atiduodi, tiek po to turi ir pasiimti, – kad neperdegtum“, – apie būtinybę rūpintis savimi kalba A. Grigorian.

Solistė užsimena ir apie savo vidinės terapijos metodus. Vienas iš būdų atstatyti vidinį balansą ir pailsėti – pirtis, ją atgaivinanti tiek emociškai, tiek fiziškai.

Kalbėdama apie ateitį ir norus, Asmik šypsodamasi atvirauja: „Aš noriu visko. Norėjimas yra vienas didžiausių vedlių. Kai mes kažko norime, tai mus veda tolyn“.

Žiūrėkite visą pokalbį su A. Grigorian.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt