Į „Nuostabieji lūzeriai. Kita planeta“ filmo seansą, vykusį Bilbao, Ispanijoje, susirinko pilna salė žiūrovų. Peržiūroje taip pat dalyvavo filmo ko-prodiuseriai Ispanijoje – Rafa Molés Vilar ir Patricia Velert. Paskutiniąją festivalio dieną paskelbta, jog Arūnas Matelis apdovanojamas geriausio režisieriaus prizu, rašoma pranešime spaudai.

Bilbao Mendi filmų festivalio žiūri pristatė savo pasirinkimą: „Šiame į tikslą orientuotame sporto pasaulyje, mes dažniausiai žiūrime tik į laimėtojus. Toliau nuo dėmesio centro, retai kas aukojasi daugiau nei domestiques, kaip jie yra vadinami profesionaliame dviračių sporte. Lenktynės po lenktynių, metai iš metų, jie palaiko savo komandos lyderius ir padeda jiems laimėti, tačiau patys niekada nekerta finišo linijos pirmieji. Su meistriška Arūno Matelio režisūra, mums suteikiama galimybė pažvelgti į šį greito tempo pasaulį iš arti, kuris dar niekada nebuvo parodytas taip giliai ir nuoširdžiai. Mes jaučiame jų didžiulį spaudimą, baimę, ištvermę ir skausmą, ir džiaugiamės už naujuosius herojus, kurie krenta, pakyla ir lenktyniauja toliau.“

Kartu su titulu bei apdovanojimo statulėle, Arūnui Mateliui įteiktas 3000 eurų piniginis prizas. Filmo režisierius Arūnas Matelis negalėjo atvykti atsiimti apdovanojimo, nes tuo metu dalyvavo išskirtinėje „Nuostabieji lūzeriai. Kita planeta“ Los Andželo premjeroje Holivude.

„Kai taip ilgai darai filmą – nežinai, ar nepraradai profesinio meistriškumo, ar tavo rankos neprarado jautrumo, o akys – aštrumo. Visada yra rizika, kad režisierius, taip ilgai kuriantis filmą, prarado tuos dalykus. Tai visuomet labai malonu, kai gauni tokį įvertinimą“, – džiaugėsi filmo režisierius Arūnas Matelis.

Šiais metais Bilbao Mendi filmų festivalis vyko jau dešimtąjį kartą. Kasmet renginys surenka daugiau nei 50 tūkstančių žiūrovų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (11)