Tai buvo neeilinė diena. Diena, kurią A. Stonys apibūdina kaip tikrą, nesuvaidintą meilės įsiveržimą, nes nebuvo svarbu, kas tu – ar lenkas, ar lietuvis, ar žydas, ar rusas, svarbu buvo tikslas ir jausmas.

Tam neabejotinai pritaria ir vienas garsiausių mūsų šalies režisierių A. Matelis: „Tai buvo esminis gyvenime išgyvenimas, parodęs koks žmogus gali būti stiprus, didelis, kiek jame gali būti laisvės.“

Iškovota nepriklausomybė, atsivėrusios sienos ir galimybė iš arti susipažinti su pasaulio kinu, ką tai davė Lietuvos kūrėjams? „Buvo įdomus laikotarpis. Mes nežinojome tokio kino, kaip kad šiandien, kuris eina šalia mūsų. Jeigu pažiūrėjus objektyviai Lietuva niekada nebuvo gavusi tiek apdovanojimų tarptautiniu mastu kaip tais metais“, – apie Baltijos kelio inspiracijas lietuviškam kinui pranešime žiniasklaidai kalbėjo A. Matelis.

Baltijos kelias. Trisdešimt metų“ – tai dokumentikos ciklas, rodomas „Lietuvos ryto“ TV eteryje, skirtas taikos manifestacijai, kuriuo siekiama ne tik prisiminti anuos laikus, bet ir pažvelgti į Lietuvos dabartį ir ateitį: nuo meno, politikos ir mokslo iki gastronomijos.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)