Režisierius A. Areima, analizuodamas pjesėje atsiskleidžiančias globalias temas, remiasi transgresijos filosofine idėja bei spektaklyje pristato ne tik asmeninį santykį į dramaturgo pristatomas temas, bet pasiūlo žiūrovui ir išskirtinę postdraminę formą. Spektaklyje analizuojamos šiuolaikinį žmogų varginančios sudėtingos psichologinės būsenos: depresija, abejingumas, socialinio identiteto paieška, nerimas ir prasmės paieškos skubančios, modernios visuomenės kontekste, rašoma pranešime žiniasklaidai.

„Hamletmachine“ dėl savo meninės formos ir pristatomų temų yra ypač išskirtinis kūrinys ir Avinjono festivalio kontekste – galimybė pristatyti būtent šį spektaklį yra ilgalaikio Artūro Areimos teatro ir prodiuserių Prancūzijoje bendradarbiavimo rezultatas. Į tarptautinį Avinjono teatro festivalį šis spektaklis buvo pakviestas dar 2020 m., tačiau įtempta situacija dėl pandemijos praėjusią vasarą sutrukdė trupei išvykti.

Režisierius Artūras Areima

„Į Avinjono teatro festivalį grįžtame jau ne pirmą kartą – prieš kelerius metus ten pristatėme spektaklį „Po ledu“, kuris vis dar keliauja po visą pasaulį – rudenį planuojame jį pristatyti svarbiame teatro festivalyje Juodkalnijoje – FIAT. Tačiau galimybė Avinjone pristatyti tokį alternatyvų, sudėtingas temas analizuojantį, postdraminį kūrinį kaip „Hamletmachine“ mums yra dar vienas didelis žingsnis pirmyn – visų pirma, kaip teatrui, siekiančiam nuolat laužyti ne tik visuomenėje, bet ir teatre egzistuojančius stereotipus. Su „Hamletmachine“ esame nepatogūs tiek sau, tiek jį stebinčiai publikai, ir tai, kad šis festivalis panoro šią nepatogią kelionę pristatyti savo išrankiam žiūrovui, mums yra be galo didelis įvertinimas, tad vos po kelių metų į festivalį grįžtame su nauja jėga“, – teigia režisierius Artūras Areima.

Šiais metais Avinjono teatro festivalyje spektaklis „Hamletmachine“ bus pristatytas net devynis kartus – liepos 6-15 dienomis, 17.45 Prancūzijos laiku, su pertrauka liepos 12-ą dieną.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją