Istoriniame Turino centre esančio muziejaus stikliniu liftu į kelių šimtų metrų aukštį kylančiam lankytojui suteikiama galimybė apžiūrėti pagrindinėje muziejaus salėje esančius eksponatus, tačiau ne kiekvienas išdrįsta žvalgytis aplinkui, kai visu kūnu bėgioja nejaukūs šiurpuliukai. Adrenalinas.

Užkilus į muziejaus bokštą, atsiveria nuostabi Turino panorama, hipnotizuojanti raudonais namų stogais ir miestą supančių kalnų žaluma. Apžvalgos aikštelėje per keletą akimirkų žvilgsniu apkeliauji visą miestą. Hipnotizuoja.

Žvalgydamasis aplinkui ir tyrinėdamas kino istoriją menančius eksponatus, filmų plakatus, fotografijas, asmeninius Marilyn Monroe, Charlie‘io Chaplino daiktus, žiūrėdamas filmus, videoprojekcijas, instaliacijas, prisėsdamas butaforinėje smuklėje ar priguldamas įspūdingoje ovalo formos lovoje net nepajunti, kaip pusdieniui pasineri į intriguojantį kino pasaulį. Svaigina.

Užėjęs į butaforinį šaldytuvą, muziejaus lankytojas patenka į vieną iš daugelio mini kino salių, kuriose gali stebėti televizoriaus ekrane besikeičiančius filmus. Minėta salė išsiskiria tuo, kad vietoje įprastų kėdžių prisėsi siūloma ant unitazų. Originalu.

Muziejus plyšta nuo vaikų reiškiamų emocijų, kurios lieka ilgam. Mokinukų ekskursijų metu vaikams išradingai supažindinama ne tik su kino istorija, bet ir tikrinamos jų anksčiau įgytos žinios. Dieną praleidę šiame muziejuje vaikai namo keliauja blizgančiomis, žingeidžiomis ir laimingomis akimis. Edukacija.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją