Lietuvos publikai, o ypač pučiamųjų muzikos gerbėjams pasisekė, mat galės mėgautis vieno prestižiškiausių konkursų laureato, pirmosios premijos nugalėtojo Arthuro Stockelio muzikavimu. Klarnetininkas šiuo metu studijuoja Hannso Eislerio aukštojoje muzikos mokykloje Berlyne pas prof. Martiną Spangenbergą. A. Stockelis daug koncertuoja kaip solistas, kamerinės muzikos atlikėjas ir orkestrų – Liuksemburgo filharmonijos, Londono simfoninio, G. Mahlerio kamerinio, „Orchestre de Paris“ – narys. Koncertui Lietuvoje pasirinktas Mozartas – lyg lakmuso popierėlis solisto meistriškumui skleistis, mat tai muzika, kurioje nėra už ko pasislėpti ir meistriškumu turi žibėti čia ir dabar, visu pajėgumu.

Klarneto ir orkestro dialogą moderuos patyręs batutos meistras, ne pirmą kartą Lietuvoje viešėsiantis dirigentas Michałas Dworzyńskis. Maestro yra pelnęs įvairių premijų konkursuose Didžiojoje Britanijoje, Šveicarijoje, Kroatijoje ir Pietų Korėjoje. Jo kūrybinėje biografijoje užfiksuoti pasirodymai su pripažintais Didžiosios Britanijos kolektyvais: Londono, Londono filharmonijos, BBC, Birmingamo miesto, Karališkuoju Liverpulio filharmonijos simfoniniais orkestrais. Jis taip pat bendradarbiauja su Belgijos, Austrijos, Šveicarijos, Ispanijos, Olandijos, Japonijos, Australijos orkestrais, diriguoja ir vadovauja įvairiems Lenkijos kolektyvams.

Dirigentas yra tikras lenkų muzikos ambasadorius užsienyje. Witoldo Lutosławskio, Henryko Góreckio, Karolio Szymanowskio, Krzysztofo Pendereckio kūrinius jis atliko su garsiais užsienio kolektyvais prestižinėse scenose. K. Pendereckį pasirinko ir vasario 11 d. koncertui su LKO.

Visa vakaro programa pristatys dviejų epochų, XVIII ir XX a., muziką. Wolfgango Amadeus Mozarto Koncertas klarnetui bus sugretintas su jo amžininko iš Ukrainos, gyvenusio dar trumpiau už austrų genijų, Maksymo Berezovsky’o muzika. O štai XX a. reprezentuos Richardo Strausso „Metamorfozės“ ir Krzysztofo Pendereckio „Sinfonietta per archi“ – bene geriausiai žinomi šių kompozitorių opusai.

Orkestro muzikos koncertas „Klarneto ir orkestro dialogai. LKO, Arthur Stockel, Michał Dworzyński“ įvyks vasario 11 d., šeštadienį, 19 val. Filharmonijos Didžiojoje salėje. Visą LNF 82-ojo sezono programą rasite interneto svetainėje www.filharmonija.lt.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją