„Sutvarkyti pilkapius, uždegti atminimo žvakutes, prisiminti to krašto istoriją – graži idėja, saugant ir puoselėjant saugomos teritorijos vertybes“, – nurodoma pranešime.

Pirmoji Strėvos senkapių tvarkymo talka organizuota penktadienį. Čia surinktos sausos šakos, šiukšlės, šienautos atžalos.

Kitą savaitę, ketvirtadienį, gyventojai kviečiami į Akmenių I ir Akmenių II pilkapių tvarkymo talką. O dar kitą, penktadienį – tvarkyti Lavariškių pilkapių.

„Šalia Lavariškių piliakalnio išliko 17 pilkapių, dauguma jų apardyti. Čia rasta I tūkst. antros pusės sudegintų mirusiųjų kapų liekanų. Pilkapiai priskiriami akmeninių pilkapių grupei“, – informuoja Aukštadvario regioninio parko direkcija.

Jos teigimu, tvarkybos darbai minėtomis dienomis vyks nuo 10 val. ryto, o norintieji prisidėti turėtų susisiekti su parko direkcija.

Talkininkai kviečiami ne tik padirbėti gamtoje, bet ir išklausyti edukaciją apie Advento laikotarpį bei Vėlines, pagerbti protėvių atminimą, uždegant žvakutes.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)