Šiemet festivalis švenčia jubiliejų – jis vyks dešimtąjį kartą. „Tas jubiliejus tikrai gražus, apvalus ir jis ne tik tame skaičiuje atsispindi. Jeigu neduok Dieve kada nors neįvyktų festivalis, tai visi susikrimstų, kad kažko trūksta šią vasarą. Tai tikrai tapo gera miesto gyvenimo dalimi“, – žurnalistams Vilniuje antradienį sakė Vilniaus meras Remigijus Šimašius.

Pasak „Kultūros naktis“ iniciatorės ir Kultūros tarybos pirmininkės Dainos Urbanavičienės, festivalis jau atrado savo vietą sostinėje.
„Drįsčiau sakyti, kad tai jau yra miesto reprezentacinė kortelė, vizitinė kortelė“, – teigė D. Urbanavičienė.

Kultūros naktis

Per „Kultūros naktį“ lankytojams duris atveria muziejai, galerijos, teatrai, bažnyčios. Visą miestą užpildo šokiai, kinas, muzika ir instaliacijos.

Festivalio lankytojai Reformatų parke galės pamatyti šviesos instaliaciją „Horizontas“, V. Kudirkos aikštėje – instaliaciją „Tarpinė žmogaus versija“.

Vasaros terasoje įsikurs „LRT Opus“ scena, „LRT Kultūros“ renginys „Visu garsu“ vyks S. Daukanto aikštėje prie prezidentūros, o Menų spaustuvėje lankytojų lauks „Šiuolaikinio cirko naktis“.

Valstybiniame Vilniaus mažajame teatre vyks muzikinis vakaras su grupės „Antis“ lyderiu Algirdu Kaušpėdu ir poetu Gintaru Patacku.

Nors A. Kaušpėdas pasidžiaugė tokiais kultūros renginiais Vilniuje, tačiau pridūrė besitikintis, kad „Kultūros naktis“ paskatins Vilniaus kultūros erdves tapti atviresnes.

„Man visada buvo nesuprantama, kodėl muziejai dirba tik iki penkių ir kodėl jie kaip teatrai, kino teatrai negali dirbti žmonėms patogiu laiku“, – sakė visuomenininkas.

„Turime labai daug sovietinių atributų, institucinių barjerų, o tokiems renginiams tenka šiuos barjerus laužyti“, – pridūrė jis.

Visi „Kultūros nakties“ festivalio renginiai yra nemokami.

Kultūros naktis