Indra Marcinkevičienė yra atpažįstama iš efektingų interjero kūrinių. Baldai, minkštoji skulptūra, tekstilinės kompozicijos, aksesuarai. Interjere juos vienija spalvos stilius. Tuo įsitikiname vos peržengę Marcinkevičių namų slenkstį – Indros kūryba pasitinka, įtraukia ir nepaleidžia. Menininkės namai tampa jos dirbtuvėmis.

Dailininkui ir tapybos restauratoriui Ričardui Zdanavičiui kūrybinės mintys gimsta stebint miestą ir žmones. Išskirtiniu jo kūryboje tampa moters motyvas. Ekspresyvi paveikslų personažų plastika, netikėti rakursai, ryški spalva beldžiasi į mūsų vaizduotę netikėtomis asociacijomis.

Tapytoja Loreta Zdanavičienė eilę metų eksperimentuoja su tekstiliniu ready made. Ranka siuvinėtus audinius ji naudoja kaip paveikslų pagrindą, išryškina senos tekstilės grožį ir tekstilės paveldą. Stilizuoti augalai ir gėlių motyvai naujai suskamba tapybiškuose pasakojimuose.

Žurnalistė: Paulina Davidonytė

Projekto vadovas: Ignas Kazakevičius

Projekto koordinatorė: Gabija Lydytė

Videografas: Mariusz Pyž

2022 m. birželio 10 – 12 d. Lietuvoje vyks antroji tarptautinė meno mugė „Art Compensa“. Tai yra konkursinė, tarptautinė paroda, unikali Lietuvos menininkų forumo ir susitikimų su publika platforma. Mugė yra skirta ne galerijų, tačiau menininkų ir jų kūrybos pristatymui. „Compensa“ koncertų salės erdvėse žiūrovus įtrauks tapyba, grafika, fotografija, skulptūra. Savo kūrybą pristato 50 autorių. Ekskursijos, kūrybinės dirbtuvės ir gyvai kuriamas menas – tik dalis lankytojų lauksiančių pramogų. Kviečiame susipažinti su „Art Compensa“ – 2022 autoriais ir susitikti su jais meno mugėje. Daugiau apie meno mugę galite rasti renginio tinklapyje ir socialiniuose tinkluose.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją