Nuo šiol kasmet prestižinis Ernsto von Siemenso muzikos fondas teiks apdovanojimus ne tik ryškiausiems kompozitoriams, bet ir dviem jaunosios kartos ansambliams, taip skatinant jų struktūrinę plėtrą. Tarp fondo valdybos narių, skyrusių įvertinimą ansambliui iš Lietuvos – ryškūs tarptautinės šiuolaikinės muzikos scenos vardai, kompozitoriai Wolfgangas Rihmas, Enno Poppe, taip pat meno vadovai Ilona Schmiel, Andrea Zietzschmann, smuikininkė Carolin Widmann.

Kaip rašoma fondo platinamame pranešime spaudai „Synaesthesis“ fondo valdybos narius sužavėjo savo „universalumu ir kūrybiškumu, apjungiant aukščiausius muzikinius gebėjimus ir preciziką“. Pastebimas ir abiejų įvertintų ansamblių platus veiklos rezonansas šiuolaikinės muzikos pasaulyje.

„Synaesthesis iki šiol egzistavo keistame disbalanse: nors vis ryškiau esame pripažįstami ir laukiami Lietuvos ir užsienio scenose, pristatome originalų turinį ir turime fantastišką atlikėjų komandą, tačiau mūsų organizacijos resursai – minimalūs. Neturime savo namų, visų repeticijoms reikalingų instrumentų ir technikos, komandos, reikalingos tokio lygio ansamblio veiklos plėtrai ir palaikymui. Ernsto von Siemenso ansamblių prizas yra atskaitos taškas – tarptautinė šiuolaikinės muzikos bendruomenė pripažįsta ansamblio įdirbį ir potencialą, savo parama suteikia galimybę organizaciniam ir kūrybiniam šuoliui. Viliuosi, kad šis prestižinis prizas padės tapti visaverte tarptautinės šiuolaikinės muzikos bendruomenės dalimi. O šiuo metu su didžiuliu entuziazmu dėlioju planus apie ansamblio erdvę, visavertę komandą, kuri nors dalinai nuims milžinišką darbo kiekį nuo mano pečių, paliekant erdvę kūrybiniams ir lauko tyrimams. Žinoma, taip pat dėlioju idėjas tolimesniems koncertams, kolaboracijoms, ausys nuklysta į naujų kūrinių paieškas”, – apie šio įvertinimo reikšmę ansambliui pasakoja jo vadovė, pianistė Marta Finkelštein.

1972 m. Ernsto von Siemenso fondą įsteigė kompanijos „Siemens“ įkūrėjo anūkas. Nuo tada šis fondas teikia prizus ryškiausiems kompozitoriams, atlikėjams, muzikologams. Tarp šio prizo laureatų – tokie kūrėjai kaip Olivier Messiaenas, Mstislavas Rostropovčiius, György Ligeti, Claudio Abbado Abbado, ir daugelis kitų. 2007 m. fondo teikiamą kompozitorių prizą pelnė lietuvių kompozitorius Vykintas Baltakas.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)