Iš skirtingų mokyklų čia susirinkę vaikai kviečiami pasisvečiuoti pas Vilniuje įsikūrusias tautines mažumas: žydus, rusus, lenkus. Čia drauge su profesionaliais ansamblio šokėjais ir muzikantais žaidžiama, pokštaujama, klausomasi dainų, mokomasi šokių, naujų žodžių ir sužinoma daug įdomių dalykų apie sostinėje gyvenančias tautas. Vilnius – daugiatautiškiausias Lietuvos miestas, kuriame gyvena net 128 tautybių gyventojai.

„Niekas nebenori sėdėti suole it prikaltas. Čia atvykę vaikai sužino daug naujo apie skirtingų tautų atstovus, gyvenančius Vilniuje, jų papročius, pomėgius. Neabejoju, vėliau ir patys tuo pasidomi, tėvų paklausia, didesnieji galbūt ir internete paieško. Taip užsimezga noras gauti daugiau žinių. Mums, atlikėjams, sužadinti šį norą yra labai svarbu“, - spaudos pranešime pasakoja ansamblio solistė ir kylanti operos žvaigždė Dovilė Kazonaitė. Pasak jos, būtent interaktyvumas ir įtraukia susirinkusius vaikus.

Vaikų reakcijos į profesionalius atlikėjus ir pačią programą - nuoširdžios, nesuvaidintos, jų vertinimas – itin ekspresyvus. Tai, pasak operos solistės, pats didžiausias edukacinių programų malonumas.

Ansamblio kultūrinės veiklos koordinatorė Jurgita Kubilienė pasakoja, kad mokytojos, kurios kasmet drauge su auklėtiniais atvyksta pasižiūrėti ansamblio „Lietuva“ programų, žino, kad gali tikėtis vaikus įtraukiančios programos.

Praėjusiais metais ansamblis mažuosius supažindino su Lietuvos regionais: vaikams buvo pristatyti mūsų šalies regionų tautiniai drabužiai, įvairūs raštai, žaidimai, tarmės, šokiai. Šiemet, minint jubiliejinę Vilniaus paminėjimo datą, vaikai įtraukiami į Vilniaus kūrimosi istoriją, supažindinami su sostinėje nuo seno gyvenusių skirtingų tautų atstovais ir pagrindiniais jų papročiais.

„Naujoji edukacinė programa yra valandos trukmės. Vaikams ji neprailgsta, nes pradžioje susirinkusieji pakviečiami į sceną, išsitraukia po kalaviją, ant kurio užrašyti tautinių šokių pavadinimai. Pagal juos ir nusprendžiama, su kurios tautos ypatumais grupelė vaikų supažindinama pirmiausiai. Taip besikeisdami, grupelėmis vaikai apsilanko skirtingose salėse pas lietuvių, lenkų, žydų, rusų tautų atstovus, mokomi jų populiariausių tautinių šokių – Klumpakojo, Polonezo, Kalinkos, pasisveikinimų, žaidimų“, - pasakojo J. Kubilienė.

Edukacinė programa „Gedimino laiškas“ vyks gegužės 21 – 25 d. 10 ir 12 val. ansamblio „Lietuva“ patalpose.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)