Nacionalinių ir valstybinių įstaigų kolektyvai birželio 1 d. atliko apie 15 minučių trukmės koncertus viešose erdvėse miestų ir miestelių skveruose, aikštėse ar parkuose, ant administracinių ir kultūros įstaigų stogų.

Katedros aikštėje susirinkusius žmones nudžiugino Lietuvos valstybinio simfoninio orkestro pasirodymas. Jo vadovas maestro Gintaras Rinkevičius tikino, kad muzikantai tiesiog negali negroti, todėl jiems ši diena tapo tikra švente, reiškiančia grįžimą į gyvenimą.

Valdovų rūmų kiemelyje žinomas operų arijas atliko solistai Julija Stupnianek (sopranas) ir Eugenijus Chrebtovas (baritonas), o jiems akompanavo pianistės Lina Giedraitytė ir Olga Eleonora Taškinaitė. Programoje skambėjo Dalios arija iš Balio Dvariono operos „Dalia“, Ūdrio arija iš Vytauto Klovos operos „Pilėnai“ bei Erdvilio arija iš italų kompozitoriaus Amilcare’s Ponchielli operos „Lietuviai“.

Prie Lietuvos nacionalinės filharmonijos buvo galima išgirsti Lietuvos nacionalinio simfoninio orkestro „Brass“ pučiamųjų grupę, šalia nacionalinės Martyno Mažvydo bibliotekos skambėjo valstybinio choro „Vilnius“ atliekami kūriniai.

Akcijoje, kurią iniciavo Vyriausybė, įgyvendinusi ją kartu su savivaldybėmis, buvo užsiregistravę daugiau nei 340 kolektyvų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (63)