Panevėžyje planuojamo statyti Stasio Eidrigevičiaus menų centro (SEMC) priešininkai teigia, kad reikia kuo greičiau stabdyti šį projektą.

Buldozeriai paruošti

„Liko ne tiek ir daug. Kadangi buldzeriai „Garso“ griovimui beveik paruošti, meras tuo su administracijos direktoriumi, neabejoju, labai rūpinasi, nors ir menininkas S. Eidrigevičius tam nepritaria (kaip matom iš spaudos), nestabdytojų galime ir nesustabdyti. Nors jau akivaizdu, kad savivaldybė prakišo visą SEMC projektą moraliai“, – emocijų negailėdama savo feisbuko paskyroje rašė viena iš Iniciatyvinės grupės aktyvistų „Išsaugoti Garsą“ Laura Mikšionienė.


Anot moters, išsipildė nuogąstavimai, kad jei savivaldybė neras kitos vietos menų centrui, jį sužlugdys. „Bet tai tik mano spėlionės ir moteriška nuojauta. Todėl, kad neišsipildytų blogiausias scenarijus, kad liksime su nugriautu „Garsu“ ir be SEMC, kviečiu ateiti nors keliolikai minučių į piketą. Ateik! Svarbus kiekvienas. Kas, jei ne tu, kas, jei ne aš“, – rašė kvietime ji.

Savo ruožtu, Kultūros ministerijos atstovai „Delfi“ pažymėjo, kad Panevėžyje kuriamo menų centro projektas yra vykdomas vietos savivaldos.

Projektą vertins iš naujo

„Kino centras „Garsas“ taip pat yra Panevėžio miesto savivaldybės žinioje. Dėl šio projekto turi susitarti visos pusės, galima tik apgailestauti, kad iki šiol tokio susitarimo nepavyko rasti“, – dėl situacijos apmaudavo jie.

Ministerijos atstovai tikino stebintys susiklosčiusią situaciją ir yra informavę Centrinę projektų valdymo agentūrą apie pasikeitusias faktines projekto aplinkybes, dėl kurių tolesnės konkretaus projekto finansavimo galimybės bus vertinamos iš naujo.

„Tačiau tai priklauso nuo Panevėžio miesto savivaldybės sprendimų“, – dar kartą pažymėjo jie.

Kultūros ministerijos tikinimu, pasikeitus esminėms projekto aplinkybėms, savivaldybė turėtų teikti naują projektą, kuris taip pat bus vertinamas iš naujo.

„Iki šiol šiam projektui įgyvendinti jokių lėšų išmokėta nebuvo. Kol situacija sprendžiama, projekto finansavimo klausimas yra sustabdytas“, – paaiškino Kultūros ministerijos Ryšių su visuomene ir strateginės komunikacijos skyriaus vedėja Jana Mikulevič.

Panevėžio savivaldybė į „Delfi“ klausimus ar ketinama atsižvelgti į Iniciatyvinės grupės „Išsaugoti Garsą“ nuomonę ir kokiame taške šis projektas yra atsidūręs kol kas neatsakė. Sulaukę komentaro, kokie darbai šiuo metu yra vykdomi, papildysime.

Tapytojas S. Eidrigevičius į susidariusią padėtį žvelgė kūrybiškai. Paklaustas, kaip reaguoja į tai, kad kino centrą norima rekonstruoti į jo vardu pavadintą meno centrą, meistras atsakė, tikrąja ta žodžio prasme, vaizdžiai – atsiuntė atnaujinto „Garso“ viziją – fotografiją. Iškalbinga, susikalbėjome be žodžių.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (23)