Istorinėje Trakų pilies menėje parodos autorius eksponuos 15-os nuotraukų seriją, sukurtą trijų išvykų į istorines LDK žemes dabartinėje Baltarusijos teritorijoje metu. Nespalvotose fotografijose – palyginti mažai kam Lietuvoje matyti LDK laikus menantys architektūros objektai – 1330 m. Lietuvos didžiojo kunigaikščio Gedimino statyta Lydos pilis, Naugarduko tvirtovės mūrai, ypač aktyviai ten veikusių didikų Sapiegų palikimas – Berezos Kartūzų vienuolynas, Alšėnų pilis, vienas įspūdingiausių išlikusių renesansinių dvarų ansamblių – Sapiegų rūmai Ružanuose.

Fotografijose užfiksuoti LDK kultūros ir architektūros paveldo objektai svarbūs ne tik kaip istoriniai paminklai – tai ir A. Mickevičiaus poetinio pasaulėvaizdžio dalis, jo poemose išlikęs simbolinis LDK kultūros gyvybingumo pagrindas ir neginčijama Lietuvos bei Baltarusijos kultūrinė jungtis.

Parodos autorius – žymus fotomenininkas A. Aleksandravičius, 2003 m. pelnęs geriausio Europos fotografo vardą portreto žanre. Menininkas yra sukūręs fotografijų ciklus apie žymiausius Lietuvos ir pasaulio žmones, kūręs Olandijos karalienės portretą.

Parodos atidarymas – gruodžio 16 d. 17 val. Trakų salos pilies XVI menėje. Paroda veiks iki 2010 m. sausio 18 d.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją