"Gimtadienis visada būna smagi ir didelė šventė ne tik žmonėms, bet ir kolektyvams. Man malonu prisiminti, kad prieš 24 metus buvome jauni, gražūs ir optimistiški. Dabar taip pat esame optimistiški ir tikimės, kad kada nors ateityje Lietuvoje iškils ne tik stadionai bei arenos, bet ir simfoniniam orkestrui skirtos patalpos", - pasakojo Valstybinio simfoninio orkestro įkūrėjas, dirigentas Gintaras Rinkevičius.

Maestro pabrėžia, kad valdžios vyrai neturėtų pamiršti, jog Lietuvai reikalinga gera salė, nes nei filharmonija, nei Kongresų rūmai nėra tam pritaikyti. "Valstybė ir miestas turi didžiuotis savo kultūra. Jiems neturi būti gėda", - įsitikinęs maestro.

Dirigentas prisipažino, kad jam didelė garbė, jog jo įkurto orkestro gimtadienio koncertuose visada dalyvauja solistai, kurie papuošia didžiąsias Europos koncertų sales. Šiais metais kolektyvą pagerbs E. Montvidas ir L. Gubaidulina. "Jų balsai mane visada įkvepia", - prisipažino G. Rinkevičius.

Į gimtadienį - su ypatinga nuotaika

Lietuvoje retai viešintis tenoras E. Montvidas pasakojo, kad jam visada smagu švęsti gimtadienius.

"Man patinka švęsti savo draugų gimtadienius, visada mielai dovanoju dovanas. Su tokia nuotaika atvykau paminėti ir šio orkestro gimtadienio, - pasakojo E. Montvidas. - Valstybinis simfoninis orkestras man yra labai svarbus, nes su juo pradėjau dainuoti dar būdamas studentas. Nuo to laiko praktiškai kiekvieną sezoną atvažiuoju į Lietuvą surengti koncerto su šiuo kolektyvu."

Tenoras pasakojo, kad jam visada norisi nustebinti publiką ir pačiam išbandyti naujus kūrinius. "Šiemet su L. Gubaidulina parengėme įdomią programą. Žinoma, soprano ir tenoro duetų, kuriuose kiekvienas jų galėtų pilnai atsiskleisti, nebuvo lengva rasti, tačiau radome. Visada malonu dainuoti tai, kas tau patinka ir tai publika labai jaučia. Manau, kad mūsų parengta programa bus puiki dovana žiūrovams", - įsitikinęs operos solistas.

"Į gimtadienius kviečia draugus, todėl labai malonu, kad mane pasikvietėte švęsti kartu. Buvo labai malonu susipažinti su nauju scenos partneriu", - džiaugėsi L. Gubaidulina.

J.Statkevičiaus dovanos

Po gimtadienio koncerto G. Rinkevičius visada rengia didelę puotą visiems orkestro muzikantams bei jų antrosioms pusėms. Beje, dirigentas užsiminė, kad orkestras jau gavo ir pirmas dovanas.

Dizaineris Juozas Statkevičius gimtadienio proga orkestro muzikantėms pasiuvo ir padovanojo 35 koncertines sukneles.

Juodo aksomo suknelės pasiūtos su madingomis "šikšnosparninėmis" rankovėmis bei platėjančia apačia, kad muzikantėms būtų patogiau groti, nes orkestre daug moterų yra smuikininkių. Arfos solistei J. Statkevičius taip pat sukūrė specialų apdarą.