„Lietuvos ryto“ žurnalo „Stilius“ kasmet teikiami apdovanojimai šiemet surengti jau 21-ąjį kartą.

Geriausia pasaulio operos solistė pagerbta ceremonijoje, į kurią susirinko du šimtai politikos, verslo ir pramogų pasaulio elito atstovų. „Lietuvos ryto“ vyriausiasis redaktorius Gedvydas Vainauskas A. Grigorian įteikė skulptoriaus Mariaus Zavackio auksinė kurpaitę.

2019-ųjų Lietuvos moterį sveikino Seimo vicepirmininkas Gediminas Kirkilas, muzikinius kūrinius dovanojo dirigento Gedimino Gelgoto vadovaujamas naujų idėjų kamerinis orkestras NIKO Akomponuojant pianistui Feliksui Zakrevskiui kelis kūrinius atliko ir Lietuvos metų moteris Asmik Grigorian, skelbiama „Lietuvos ryto“ pranešime spaudai.

„Asmik – vienas gražiausių pasaulio balsų, šiemet pelniusi bene reikšmingiausią operoje apdovanojimą - „International Opera Awards“ titulą kaip geriausia pasaulio solistė ir toliau nepaliauja spinduliuoti begalinę meilę Lietuvai. Ji garsina savo šalies vardą didžiausiose ir prestižiškiausiose užsienio scenose, niekada nepamiršdama pabrėžti savo šaknų. Asmik sako, gyvenime nepripažįstanti jokių įsipareigojimų ir viskas, ką daro ateina iš širdies, todėl net ir būdama beprotiškai užimta, ji koncertuoti į Lietuvą sugrįžta ne iš pareigos, o iš didžiulio noro, – sako žurnalo „Stilius“ redaktorius Edvardas Žičkus. – Nenuostabu, kad būtent Asmik Grigorian šiemet atiteko Lietuvos metų moters titulas. Juk jis kasmet įteikiamas įvairių veiklos sričių moteriai už pasišventimą dirbti savo tėvynei. Didžiuojuosi šia iniciatyva, kurios dėka kiekvienais metais didėja gretos moterų, įrodančių Lietuvai ir pasauliui, kad joms nėra neįveikiamų kalnų.“

Trečiadienio vakarą į Vaidilos teatre vykusią iškilmingą ceremoniją pasveikinti A. Grigorian atvyko ir jos mama, Lietuvos operos primadona Irena Milkevičiūtė, sutuoktinis, rusų režisierius Vasilijus Barchatovas ir sūnus Nojus.

Asmik sako, kad jokių viešų titulų gyvenime nesureikšmina, tačiau šis ryškiai spindinčiai operos žvaigždei – išskirtinis.

„Žmonės sako, kad savam krašte pranašu nebūsi. Aš šią frazę norėčiau paneigti. Ir esu be galo dėkinga, kad esu mylima ir vertinama savo šalyje. Visų pirma esu dėkinga visiems, kas man padėjo keliauti ir būti ten, kur aš esu! Esu be galo dėkinga teatrui Vilnius City Opera už tai, kad suteikė man galimybę kurti savo šalyje ir užaugti kaip dainininkei. Už tai, kad šiandien manęs klausosi pilnutėlės Lietuvos arenos. Kad žmonės žino, kas yra opera ir ja domisi. Už tai, kad daugybė jaunų žmonių žino šį žanrą. Tai mano 13 metų kelionė. Tai nuopelnas visos mane supančios komandos ir kiekvieno, kas man padėjo. Esu be galo dėkinga ir žinau, todėl pakartosiu: savam krašte pranašu tikrai galima būti“, – pranešime cituojama iškilmingos ceremonijos metu kalbėjusi Lietuvos metų moteris 2019 A. Grigorian.

Asmik 2005 ir 2010 m. apdovanota Auksiniu scenos kryžiumi, 2018 m. jai įteiktas ordino „Už nuopelnus Lietuvai“ Riterio kryžius, o šiemet ji buvo paskelbta geriausia pasaulio operos soliste.

Lietuvos metų moters titulą yra pelniusios Lietuvos prezidento Valdo Adamkaus žmona Alma Adamkienė, sportininkė Daina Gudzinevičiūtė, operos dainininkė Violeta Urmanavičiūtė-Urmana, ir daugelis žinomų verslininkių, politikių rašytojų ir žurnalisčių.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA