Atidarymo šventė vyko Talino architektūros muziejuje, kur galima apžiūrėti kelias bienalei skirtas ekspozicijas. Viena jų imituoja galimus ateities namus, kurie sukurti galvojant apie efektyviausius maisto auginimo, valgymo, virškinimo, perdirbimo būdus. Po pristatymo kalbų taip pat buvo atliktas performansas, kurio metu menininkai demonstravo, kaip tai galėtų vykti, o po to apžiūrėti ekspoziciją iš arčiau ir ja pasimėgauti buvo pakviesti ir svečiai.

Tačiau ne viskas klostėsi, kaip organizatoriai planavo – po renginio jie prisipažino nesitikėję, kad svečiai nuspręs ekspoziciją ne tik žiūrėti, bet ir ragauti. Greitai buvo išskanautos unikaliuose balduose ir induose raugintos daržovės, kažkas nusprendė supjaustyti ir išdalinti ekspozicijoje pakabintas dešras.

Organizatoriai tikino dėl tokio atidarymo svečių elgesio nesupykę – tik prieš kitą renginio dieną nuskubėjo pirkti naujų tinkamų produktų ir vylėsi, kad šįkart jie liks ten, kur numatyta.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt