„Kas visoje šitoje nemalonioje ir dar nežinia kaip pasibaigsiančioje istorijoje visgi džiugina – kad žmonės mokosi nebetylėti ir nebenuleisti rankų, kai kesinamasi į jiems brangius dalykus, vertybes, orumą. Dešimtmečiai sovietinių represijų ir brutalaus tildymo padarė savo, bet mūsų tauta atsigauna, ir man gera tai stebėti ir tuo džiaugtis. Tuoj nebepavydėsime kokiems prancūzams, kurie save visada gina išeidami į gatves ir garsiai pasipriešindami neteisybei. Mes kol kas be šūksnių, bet labai išraiškingai. Šiurpai laksto žiūrint įrašą, kas vakar vyko mūsų operhauze. Bravo baletui, bravo orkestrui, bravo plojusiems žiūrovams. Už savo tiesą reikia kovoti visais atvejais. Tai išlaisvina“, – savo feisbuko paskyroje rašė įrašu pasidalinęs LNOBT Reklamos, edukacijos ir projektų tarnybos vadovo pavaduotojas Arnoldas Remeika.


Primename, kad tą patį vakarą prie paradinio Operos ir baleto teatro įėjimo buvo suorganizuota dabartinio direktoriaus Jono Sakalausko komandos palaikymo akcija – performansas. Jo organizatorės ragino visus atsinešti žvakučių ar baltą gėlės žiedą. Viena performanso iniciatorių, teatro ir operos režisierė Agnė Ambrozaitytė-Šumilė sakė, kad šiuo savo veiksmu LNOBT darbuotojai taip išsako savo norą išlaikyti augimą, o ne regresuoti ir sustabarėti.

Prieš tai dieną LNOBT darbuotojai taip pat surengė spaudos konferenciją, kurioje kėlė klausimus, ar teatro vadovo konkursas vyko skaidriai, kokiais kriterijais remiantis jį laimėjo Laima Vilimienė ir kodėl buvo neatsižvelgta į teigiamus pastarųjų penkerių metų teatro veiklos rezultatus.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt