69-erių NBA Šlovės muziejaus narį dar 2012-aisiais tuometė valstybės sekretorė Hillary Clinton paskyrė JAV kultūros ambasadoriumi, tad K. Abdul-Jabbaras remia jos kandidatūrą į JAV prezidentus.

Be to, rekordinius šešis kartus naudingiausiu NBA krepšininku išrinktas buvęs vidurio puolėjas neslepia kritiškos nuomonės apie H. Clinton konkurentą – ypač dėl kontroversiškų jo pasisakymų apie priverstinę musulmonų registraciją ir draudimą patekti į šalį.

Paskutinę demokratų suvažiavimo dieną ant scenos užlipęs K. Abdul-Jabbaras originaliai šaržavo paviršutinišką D. Trumpo požiūrį į valstybės problemas.

„Sveiki, aš – Michaelas Jordanas, ir esu čia su Hillary, – prisistatė krepšinio legenda ir, išlaikęs deramą pauzę, pratęsė. – Pasakiau tai dėl to, jog žinau, kad D. Trumpas čia jokio skirtumo vis tiek neįžvelgtų.“

Tokį K. Abdul-Jabbaro prisistatymą „Wells Fargo Center“ arena palydėjo skardžiu juoku ir triukšmingais aplodismentais, o NBA veteranas iš karto atsidūrė JAV žiniasklaidos dėmesio epicentre.

Per 20 metų trukusią karjerą pajėgiausioje planetos lygoje K. Abdul-Jabbaras pelnė net 38 387 taškus. M. Jordanas, kuriuo jis juokais bandė apsimesti, surinko 32 292 taškus ir rezultatyviausių NBA žaidėjų sąraše užima ketvirtą vietą.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (140)