J. Blairo požiūris himno skandalą yra visiškai priešingas, nei pasipiktinimą D. Wade‘o požiūriu išreiškusių „Raptors“ gerbėjų. Anot jo, nacionalinio himno atlikimas prieš NBA rungtynes neturi jokios prasmės ir yra tiesiog prasmės neturintis politikavimas ar nacionalizmo demonstravimas – komandose žaidžia daug įvairių tautybių žaidėjų, todėl vienos iš šalių išskyrimas atrodo keistokai.

„Jeigu jūs norite groti nacionalinį himna po tarptautinių ledo ritulio rungtynių, prieš futbolo mačus ar olimpinių medalininkų apdovanojimus – grokite. Tačiau niekas Europoje prieš klubinio futbolo rungtynes negroja nacionalinių himnų, nes visi suvokia, kad komandose dažnai žaidžia keliolikos skirtingų tautybių atstovai. Tokiu atveju himno grojimas netenka prasmės“, – savo publikacijoje netradicinį požiūrį išdėstė J. Blairas.

„Ir iš tikųjų, jūs grojate Kanados himna „O Canada“ ir JAV himna „Star Spangled Banner“, tačiau kur yra „Tautiška giesmė“ Jonui Valančiūnui? Arba „Zdravljica“, Slovėnijos nacionalinis himnas – Goranui Dragičiui? Kodėl savo himnu nėra pagerbiamas argentinietis Luisas Scola?“, – retoriškai klausia žurnalistas.

„Jeigu jūs kaltinate mane kažko negerbiant, jūs nežinote, kas yra D. Wade‘as“, – išgirdęs priekaištus dėl nepagarbos kanadiečiams atsakė D. Wade‘as.

Anot J. Blairo, jis visiškai tiki JAV krepšinio žvaigžde ir pažymi, kad šios praktikos pats laikas atsisakyti.

„Man negražu taip sakyti, tautiečiai, tačiau traktuoti nacionalinį himną lyg dainą „We Will Rock You“ – šiek tiek absurdiška. Todėl ši atgyvena nėra pats geriausias dalykas prieš NBA rungtynes“, – pažymėjo J. Blairas, dar sykį konstatuodamas, kad himną reikėtų groti tik prieš tarpvalstybines šalių rinktinių rungtynes.

Primename, kad triukšmas kilo dėl D. Wade'o poelgio prieš rungtynes Kanadoje. Kitiems „Heat“ žaidėjams stovint ir klausantis mergaitės giedamo „O Canada“ himno, D. Wade‘as darė visai ką kitą – padedamas asistento gynėjas ruošėsi rungynėms ir apšilo mėtydamas į krepšį.

Toks D. Wade‘o elgesys itin papiktino Toronto „Raptors“ fanus, kurie ėmė lieti pagiežą socialiniuose tinkluose. „Tai – visiška nepagarba. Taip elgtis negalima. Įžūlus elgesys. Jį reikia nubausti“, – tokie ir panašūs komentarai užpylė „Twitter“ tinklą.

Pats D. Wade‘as kaltinimus atmetė, tikindamas, kad prieš rungtynes tik atliko sau būdingą apšilimo ritualą, o himno atlikimas, anot jo – apskritai vėlavo.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (5)