Susitikime su vaikučiais dalyvavo sekmadienį Vilniuje „Neptūno“ komandą į pergalę prieš „Lietuvos ryto“ ekipą (99:86) vedęs ir naudingiausiu 23-čios „Betsafe–LKL“ savaitės žaidėju tapęs Edgaras Želionis, taip pat Matas Jucikas, Vytautas Šulskis ir „Neptūno“ klube sporto direktoriumi dirbantis Donatas Zavackas.

„Girdėjome, kad jūsų šeimą artimiausiu metu pasieks gandrai. Ar jau išmokote keisti sauskelnes? “ – šypsodamasis V. Šulskio paklausė vienas iš Ketvergių pagrindinės mokyklos moksleivių.

Žaidėjas iš pradžių, kiek sukluso, tačiau netrukus kvatodamas atsakė: „Dar yra laiko, dar išmoksiu“.

Kiek netikėtas moksleivių klausimas buvo adresuotas M. Jucikui: „Mus pasiekė gandai, kad komandą aprūpinate kaimiškais kiaušiniais. Už kiek pas jus galima įsigyti 10 kiaušinių?“.

Šis klausimas sukėlė ne tik visų krepšininkų, bet ir gausiai Ketvergių pagrindinės mokyklos sporto salėje susirinkusių moksleivių smagų juoką.

„Net iki jūsų atėjo gandai apie mano parduodamus kiaušinius? Galiu parūpinti visai nebrangiai – po 2 eurus“, – šypsodamasis atkirto M. Jucikas.

Prabilus apie svajones, E. Želionis vaikams atvėrė širdį ir išdavė, kad jo viena iš svarbiausių vaikystės svajonių išsipildė šią žiemą.

„Visada svajojau apsivilkti Lietuvos rinktinės marškinėlius ir pagaliau tai įgyvendinau. Nerealus jausmas ginti savo šalies garbę vyrų rinktinėje. Dar turiu svajonę išbandyti savo jėgas NBA. Stengiuosi dirbti ir judėti į priekį, – pabrėžė E. Želionis, kuris atskleidė, kad jo mėgstamiausia rusiško repo daina „Moja igra“ (liet. – „Mano žaidimas“). – Ši daina nuolat visu garsu skamba mano automobilyje.“

Prakalbus apie prisiminimus iš mokyklos laikų, visi renginyje dalyvavę neptūniečiai teigė, kad labiausiai mėgo kūno kultūros pamokas ir pertraukas tarp pamokų.

„Tai buvo pats smagiausias laikas su klasės draugais. Pasiilgstame to. Prikrėsdavome įvairių pokštų, bet jie būdavo vaikiški ir smagūs, jokiu būdu nepiktybiniai“, – akcentavo krepšininkai.

„Neptūno“ komanda, norėdama paskatinti ir toliau aktyviai dalyvauti Lietuvos mokyklų žaidynių 3×3 krepšinio varžybose, kuriose Ketvergių pagrindinės mokyklos moksleiviių komanda iškovojo 3 vietą, padovanojo bilietus į artimiausias savo namų rungtynes. Taip pat „Neptūno“ sporto direktorius Donatas Zavackas mokyklos vadovui Gendručiui Burbuliui įteikė krepšinio kamuolį su visos komandos krepšininkų parašais.

„Moksleiviams toks profesionalių sportininkų vizitas – itin džiugus įvykis. Juk jie nuolat stebi „Neptūno“ rungtynes, juos aktyviai palaiko, o pamatyti savo sporto dievukus iš arti, pabendrauti akis į akį ir net paspausti ranką ar nusifotografuoti – dvigubas džiaugsmas.

Mūsų mokyklos bendruomenė skatina moksleivius aktyviai leisti laiką ir sportuoti.
Juk pats didžiausias žmogaus turtas yra sveikata, o norint būti sveikam reikia judėti, sportuoti“, – pabrėžė Ketvergių pagrindinės mokyklos direktorius Gendrutis Burbulis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (9)