Nauja metro stotelė Rusijos sostinėje bus pavadinta CSKA vardu. Ji pradės veikti gruodžio mėnesį, o vienu pagrindinių jos akcentų taps ilgamečio komandos krepšininko V. Chriapos skulptūra.

Bronzinės skulptūros aukštis – 2 metrai 20 cm, o dydis su visa konstrukcija – 3 metrai 50 cm. Skulptorius Michailas Perejaslavcevas visus eskizus parengė išsamiai išstudijavęs V. Chriapos kūno struktūrą, jo įprastus judesius aikštėje.

„Aš to pernelyg nesureikšminu, nors būnant 34-erių turėti skulptūrą – įdomus pasiekimas. Jis skirta įamžinti tiek mano paties, tiek viso klubo nuopelnus. Manau, kad mano kandidatūra, kuri buvo išrinkta skulptūrai, gerai atspindi visko klubo pastarųjų metų pasiekimus“, – teigė V. Chriapa, CSKA gretose rungtyniaujantis nuo 2008-ųjų. Anksčiau Maskvos klubui jis yra atstovavęs 2002-2004 m., prieš savo karjerą NBA, kuri truko ketverius metus.

Su CSKA V. Chriapa laimėjo 2 Eurolygos čempiono titulus, tapo daugkartiniu Rusijos čempionu.

CSKA bus jau trečiasis Maskvos sporto klubas, turintis savo vardo metro stotis šalies sostinėje. Taip pat įamžinti yra „Dinamo“ ir „Spartak“ klubai.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)