Tai bus unikali galimybė kiekvienam krepšinio mėgėjui tapti Lietuvos rekordininku ir prisidėti prie šalies krepšinio istorijos.

Žiūrovų banga – įprastas vaizdas Lietuvos arenose krepšinio rungtynių metu. „KIDY tour – Karaliaus Mindaugo taurės“ turnyro metu sirgalių banga truks tiek, kad būtų pasiektas Lietuvos rekordas. Rekordą fiksuos Lietuvos rekordų agentūros „Factum“ atstovai.

Šuo metu ilgiausiai trukusios žmonių bangos pasaulio rekordas yra 17 minučių 14 sekundžių. Pasiekimas buvo užfiksuotas šių metų rugsėjį Japonijoje per roko koncertą. Rekordinę bangą sukėlė 2115 žmonės.

Be abejo, krepšinio sirgalių pasiektų rekordų yra ir daugiau.

„Duok penkis!“, – sušuko minia sirgalių Las Vegaso arenoje, stebėjusi JAV koledžų komandų rungtynes tarp „Saint Mary“ ir „Gonzales“. 3504 krepšinio fanai sumušė delnais su šalia sėdinčiu žiūrovu ir pateko į Gineso rekordų knygą.

Kanzaso universiteto komandos „Jayhawks“ sirgaliams praėjusių metų Kalėdos buvo itin šventiškos. 3473 komandos gerbėjai per vienerias rungtynes užsivilko šventinį megztinį su komandos atributika ir kone dvigubai viršijo analogišką rekordą, pasiektą Anglijoje. Panašu, kad tuo pačiu jie galėjo patekti ir į stiliaus nusikaltėlių sąrašus.

701 „Dalaso Mavericks“ komandos fanas pernai spalį nutarė pamėtyti baudas. Atkrintamosios dvejetų baudų mėtymo varžybos užtruko daugiau nei tris valandas. Maža auka už galimybę anūkams pasakoti – „aš buvau Gineso rekordų knygoje“.

Garsiausias minios ošimas uždarose patalpose surengtame sporto renginyje užfiksuotas 2013 m. Sakramente (Kalifornija). Čia „Sacramento Kings“ sirgaliai taip palaikė numylėtinius, žaidžiančius prieš Detroito „Pistons“, kad pasiekė 126 dB garsą. Tai daugiau nei riba, kai garsas sukelia skausmą. Tiesa, komandos „Pınar Karşıyaka“ rungtynėse Turkijoje prieš „Lietuvos rytą“, vykusiose 2015 m. kovą, buvo užfiksuotas 126,5 dB garsumas, tačiau rekordas nebuvo patvirtintas oficialiai.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją