Krepšinis.lt savo skaitytojams pateikia 15 efektingiausių dėjimų pagal „Sports Illustrated“ versiją. Kai kurių iš šių dėjimų vaizdo įrašų kokybė nėra pati geriausia, tačiau jie vis tiek visiems laikams pateko į NBA istoriją.

15 vieta

Baronas Davisas krauna kamuolį į krepšį per Andrejų Kirilenką. Epizodas užfiksuotas trečiose 2007-ųjų NBA Vakarų konferencijos pusfinalio serijos rungtynėse. Pažymėtina, kad „Golden State Warriors“ garbę tuo metu gynusio B. Daviso ūgis – 191 cm, o Jutos „Jazz“ atstovavusio ruso A. Kirilenkos – 206 cm.

14 vieta

Kobe Bryantas užmeta kamuolį Shaquille'ui O'Nealui, o šis galingai krauna jį į krepšį demoralizuotų Portlando „Trail Blazers“ krepšininkų akivaizdoje. Epizodas užfiksuotas įvairiais mitais apaugusių 2000-ųjų NBA Vakarų konferencijos finalo septintųjų rungtynių pabaigoje. Primename, kad ketvirtojo to mačo ketvirčio pabaigoje Portlando komanda su Arvydu Saboniu pirmavo 13 taškų, tačiau vėliau netikėtai subyrėjo ir leido šeimininkams perimti inciatyvą. Vėliau Los Andželo ekipa apskritai tapo NBA čempione.

13 vieta

Vince'as Carteris po komandos draugo užmetimo galingai užbaigia greitą kontrataką. Toronto „Raptors“ legenda šiuo dėjimu, laikomu vienu geriausiu „Alley-oop“ stiliaus dėjimų per visą krepšinio istoriją, pasižymėjo 2000-ųjų pavasarį, reguliariojo sezono rungtynėse su Los Andželo „Clippers“.

12 vieta

„Naujieji“ NBA laikai, o įvykių epicentre – du dabartiniai lygos žaidėjai. Toronto „Raptors“ puolėjas Terrence'as Rossas tiesiog sugrūda kamuolį į krepšį per 4 cm už save aukštesnį Dalaso „Mavericks“ puolėją Kennethą Farriedą. Epizodas – iš 2013-2014 m. NBA reguliariojo sezono.

11 vieta

Grįžtame į 1994-uosius. Ar kas nors prisimena tokį Keviną Johnsoną? Sunku patikėti, tačiau dabar šis buvęs NBA krepšininkas yra... Sakramento miesto meras. O kadaise jis buvo tikra lygos žvaigždė ir tris kartus žaidė „Visų žvaigždžių“ lygos rungtynėse. Didžiąją karjeros dalį vos 185 cm ūgio K. Johnsonas atstovavo Fynikso „Suns“ ekipai, kurios marškinėlius vilkėdamas ir įkrovė kamuolį į krepšį per 213 cm ūgio Hakeemą Olajuwoną.

10 vieta

Shawnas Bradley – 229 cm ūgio vidurio puolėjas, NBA lygoje ilgą laiką buvęs simboliniu pajuokos objektu. Dar daugiau pašaipų į vokiečių kilmės vidurio puolėjo adresu skriedavo po štai tokių epizodų, kokį 2005-aisiais sukūrė legendinis Tracy McGrady.

9 vieta

Herojus – K. Bryantas, o jo „auka“ po tiesiog neįtikėtino skrydžio tapo 206 cm ūgio vidurio puolėjas Benas Wallace'as. Skirtingai nuo kitų epizodų, šis momentas užfiksuotas per NBA Vasaros lygos rungtynes.

8 vieta

Žvilgsnis į 1983-iuosius, kuomet NBA arenose skrajodavo gerbiamasis „daktaras“ Julius Ervingas. Papildomų komentarų šis Filadelfijos „76ers“ puolėjo dėjimas tiesiog nereikalauja. Verta pažymėti tik tai, kad tose rungtynėse su Filadelfijos ekipa Los Andželo „Lakers“ įžaidėjas Magicas Johnsonas atliko 20 rezultatyvių perdavimų.

7 vieta

DeAndre Jordano šlovės akimirka 2013-aisiais. Naujai iškeptas olimpinis čempionas visuomet pasižymėjo efektingais šuoliais, o pastarasis Los Andželo „Clippers“ vidurio puolėjo dėjimas per Detroito „Pistons“ gynėją Brandoną Knigtą jau tapo tikra krepšinio klasika.

6 vieta

Tomas Chambersas. Apie jį turbūt nesate girdėję, tačiau į NBA istoriją jis pateko kaip pirmasis žmogus, tiesiogine to žodžio prasme aikštėje „perlipęs“ per savo varžovą. 1989-aisiais šis 208 cm ūgio Fynikso „Suns“ puolėjas susidorojo su Niujorko „Knicks“ gynėju Marku Jacksonu.

5 vieta

Dviejų NBA legendų akistata. Čikagos „Bulls“ žvaigždė Scottie Pippenas krauna kamuolį per Niujorko „Knicks“ vidurio puolėją Patricką Ewingą. Paskutinio XX a. dešimtmečio vidurio epizodas – apsiginti nepalikta jokių šansų!

4 vieta

Koks rinkinys be šių laikų NBA karaliaus LeBrono Jameso? 2012-aisiais, dar atstovaudamas Majamio „Heat“, puolėjas tiesiog peršoko 180 cm ūgio Čikagos „Bulls“ gynėją Johną Lucasą.

3 vieta

Formalų prizininkų trejetą pradeda ne kas kitas, o jau minėtasis V. Carteris ir jo „auka“ tapęs Alonzo Mourningas. Nors 2005-2006 m. dėjimo vaizdo įrašas ir nėra kokybiškas, paties dėjimo efektingumo tai tikrai nemažina.

2 vieta

Vienintelis šio reitingo epizodas, kuriame dalyvauja ir Lietuvos krepšininkas. Po netaiklaus „Golden State Warriors“ gynėjo Šarūno Marčiulionio metimo tuometinė Sietlo „SuperSonics“ ekipa atkovoja kamuolį ir surengia ataką, kurią tiesiog žvėrišku dėjimu užbaigia Shawnas Kempas. Tai – momentas iš 1992-ųjų Vakarų konferencijos atkrintamųjų varžybų. Legendos Sh. Kempo dėjimą per Altoną Listerį Šarui teliko palydėti akimis...

1 vieta

Be abejo, reitingo viršūnėje karaliauja jis – iki šiol geriausiu visų laikų NBA krepšininku laikomas M. Jordanas. Čikagos „Bulls“ superžvaigždė kamuolį į krepšį įkrovė per tą patį žmogų kaip ir S. Pippenas ankstesniame epizode. Ne laiku ir ne vietoje atsidūrė P. Ewingas. Tai – epizodas iš 1991-ųjų, tačiau jį tiesiog būtina išvysti.


Kuris dėjimas jums patiko labiausiai?
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (38)