Šiuo metu 33-ejų M. Sweetney sveria 168 kilogramus ir iš pirmo žvilgsnio į krepšininką tikrai nėra panašus. Nepaisant to, amerikietis pasirašė naują kontraktą ir bando tęsti profesionalo karjerą, nors medikai ne kartą perspėjo, kad tai gali būti pavojinga gyvybei.

Problemos M. Sweetney gyvenime prasidėjo netrukus po itin sėkmingos NBA naujokų biržos – mirė krepšininko tėvas. Amerikiečiui tai buvo itin skaudus smūgis – žaidėjas puolė į depresiją. „Knicks“ gretose jis praleido dvejus metus, o prieš 2005-2006 m. sezoną puolėjas buvo iškeistas į Čikagos „Bulls“. Jei pirmą sezoną Čikagoje M. Sweetney ant parketo buvo dažnas svečias ir per rungtynes vidutiniškai pelnė po 8,1 taško, vėliau jo statistiniai rodikliai ėmė kristi, o svoris ir augti.

Kurtas Thomas, Shaquille'as O'Nealas ir Michaelas Sweetney

Kuomet M. Sweetney svoris pasiekė 120 kg, krepšininkui teko palikti NBA. Tuomet ir prasidėjo ilgus metus trukusios jo klajonės toli gražu ne po prestižines pasaulio lygas Kinijoje, Puerto Rike ir Urugvajuje. Būtent čia M. Sweetney rungtyniauja ir dabar – lapkričio 25 d. jis pasirašė naują sutartį su „Urunday Universitario komanda.

„Ilgą laiką nebuvau atviras, tačiau dabar galiu pripažinti, kad antsvoris buvo mano paties kaltė – aš nesugebėjau susitvarkyti. Buvau apimtas depresijos, valgiau neteisingai ir sportavau nepakankamai“, – prieš kurį laiką savo situaciją „New York Post“ dienraščiui apibūdino pats M. Sweetney. Jis pripažino, kad į depresiją puolė po savo tėvo mirties, pradėjo be saiko valgyti ir nesugebėjo atgauti formos.

Įdomu tai, kad dar 2011-aisiais, sverdamas per 150 kilogramų, M. Sweetney bandė sugrįžti į NBA lygą ir vienas ikisezonines rungtynes sužaidė Bostono „Celtics“ gretose, tačiau pasiūlymo pasirašyti kontraktą nesulaukė.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (6)