Paklaustas, ar trečiadienio rungtynėse akcentavo greitų italų atakų stabdymą, 69-erių krepšinio veteranas ėmė kalbėti apie NBA lygą.

„Krepšinyje norint pakeisti žaidimo ritmą, tai galima padaryti tik gynybos veiksmais, bet ne puolimo. Jeigu sėkmingai pakeiti gynybą, tuomet perimi iniciatyvą ir gali toliau rinktis, kaip pulti: kontratakuoti ar rengti ilgus pozicinius antpuolius. Taip daroma Europoje, kitaip yra NBA, kur nėra žaidžiamas tikras krepšinis“, – dėstė S. Pešičius.

Ispanijos grandų vairininkas pasijuokė iš NBA būdingų rezultatų ir stipriausių krepšinio turnyru pavadino Eurolygą.

„Kiekvieną rytą pasižiūrime NBA naujienas: rezultatai būna 129:119, 122:120, 120:115 ir panašiai. Visi laimingi, visi patenkinti. Tačiau geriausias krepšinis yra mūsų žemyne.

Eurolygoje pamatysi visko: gynybos, puolimo, taktikos, tritaškių, dėjimų, kūrybos. Europoje nemokame tik vieno: „parduoti“ savo produktą taip, kaip tai daro amerikiečiai“, – įsitikinęs legendinis treneris.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (32)