Remiantis Harvardo universiteto internetiniame tinklalapyje pateikiama informacija, antrojo laipsnio čiurnos patempimas diagnozuojamas tokiu atveju, jei čiurnos raiščiai yra ne tik patempti, bet ir iš dalies plyšę. Ten pat teigiama, kad reabilitacijos po šios traumos laikotarpis įprastai trunka 3-6 savaites. Šiąnakt „Grizzlies“ klubo išplatintame pranešime minima, jog Valančiūnui operacijos neprireiks.

Iki nelemtos traumos JV naujojoje savo komandoje žaidė geriausią krepšinį per visą savo NBA karjerą. Prieš suklupdamas Los Andžele uteniškis pirmą kartą net šešeriose rungtynėse iš eilės surinko po dvigubą dublį, o šio sezono atkarpos metu stulbino sirgalius 25,8 taško, 16,7 atkovoto kamuolio ir 2,2 bloko vidurkiais.

Per šį laikotarpį Jonas sugebėjo net du kartus pagerinti savo karjeros rezultatyvumo rekordą. Pirmąjį sykį aukštaūgis tą padarė rungtynėse su Hjustono „Rockets“ klubu, kuriose jam pavyko pelnyti 33 taškus bei pataikyti Memfio ekipos pergalę išplėšusį baudos metimą.


Praėjus vos dešimčiai dienų Valančiūnas pagerino šį rezultatą susitikime su Finikso „Suns“. Šioje dvikovoje lietuvis ne tik surinko 34 taškus, bet ir atkovojo 20 kamuolių bei atliko 5 rezultatyvius perdavimus.

31 pergalę šiame sezone iškovojusiems „Grizzlies“ šių metų pirmenybėse beliko sužaisti penkerias rungtynes. Memfio krepšininkai iki reguliariojo sezono pabaigos išmėgins savo jėgas su Portlando „Trail Blazers“, Dalaso „Mavericks“ (dukart), Detroito „Pistons“ ir „Golden State Warriors“.