Stulbinančią sportinę formą ir toliau demonstruoja po mainų iš Toronto „Raptors“ į Memfį persikėlęs Jonas Valančiūnas. Prieš vienuolika dienų savo NBA karjeros rezultatyvumo rekordą rungtynėse su Hjustono „Rockets“ pasiekęs lietuvis šiąnakt sugebėjo pagerinti epiškoje dvikovoje su Jamesu Hardenu užfiksuotą rezultatą.

Nors JV rungtynes pradėjo agresyviai, iki ilgosios pertraukos jam pavyko surinkti tik 12 taškų, o aikštėje sąlygas diktavo beveik visą pirmąją susitikimo pusę dviženkliu skirtumu pirmavę „Suns“. Svariausiai prie galingo jų spurto prisidėjo ne ką mažiau nesulaikomai rungtyniaujantis Devinas Bookeris, vien pirmame ketvirtyje pelnęs net 24 taškus.

Jei jaunasis Finikso lyderis pribloškiantį žaidimą demonstravo rungtynių pradžioje, tai lemiamomis susitikimo minutėmis visą jo darbą galingais judesiais baudos aikštelėje į šipulius sudaužė Valančiūnas. Ketvirtajame kėlinuke uteniškis pelnė net 14 iš 32 iniciatyvą į savo rankas perėmusių „Grizzlies“ taškų ir nukalė dar vieną Memfio klubo pergalę.

Per 34 aikštėje praleistas minutes Jonas surinko net 34 taškus (16/28 met., 0/1 trit., 2/2 baud.), 20 atkovotų kamuolių, 5 rezultatyvius perdavimus, po du perimtus kamuolius ir blokus bei po 3 klaidas ir asmenines pražangas.

Valančiūno pasirodymas tapo istoriniu ne tik asmeniniame kontekste – per pastaruosius 20 metų NBA lygoje bent 34 taškus, 20 kamuolių, 5 perdavimus ir 2 perimtus kamuolius per rugntynes surinkti sugebėjo tik keturi krepšininkai: Chrisas Webberis, Timas Duncanas, DeMarcusas Cousinsas ir naujuoju „Grizzlies“ klubo veidu tampantis lietuvis.

Pastarąjį kartą tokią statistinę eilutę užfiksavęs Cousinsas tą padarė dar 2018-ų metų sausį, atstovaudamas Naujojo Orleano klubui.

Neįtikėtiną seriją tęsiantis JV per pastarąsias šešerias rungtynes vidutiniškai surinko po 25,8 taško ir 16,7 atkovoto kamuolio.

„Suns“: Devinas Bookeris 48 (19/29 met., 11 rez. perd.), DeAndre Aytonas 17 (13 atk. kam.), Mikalas Bridgesas ir Joshas Jacksonas po 10 taškų.

„Grizzlies“: Jonas Valančiūnas 34 (20 atk. kam., 5 rez. perd., 2 blk.), Mike‘as Conley 33, Justinas Holiday 14, Bruno Caboclo 12, Tyleris Dorsey ir Delonas Wrightas po 11 taškų.

Artimiausias rungtynes „Grizzlies“ žais ankstyvą pirmadienio rytą, 5 val. 30 min. Lietuvos laiku. Memfio krepšininkų laukia išvyka į Los Andželą ir dvikova su vietos „Clippers“ ekipa.

J. Valančiūno interviu po rungtynių: