Filadelfijos organizacija praėjusių metų naujokų biržoje už teises į pirmąjį šaukimą, kuriuo buvo pakviestas Fultzas, Bostono „Celtics“ klubui perleido trečiąjį tos pačios biržos pasirinkimą ir kitų metų Sakramento „Kings“ pirmojo rato šaukimą. Trečiuoju numeriu biržoje „Celtics“ pasirinko Jaysoną Tatumą.

„Kings“ šaukimas vis dar gali likti „76ers“ rankose, jei Sakramento klubas laimėtų biržos loteriją. Pirmojo šaukimo numerio atveju, jis atiteks Filadelfijai, bet kuriuo kitu scenarijumi, juo savo resursų skyrelį papildys Bostono klubas.

Praėjusiame sezone dėl peties traumos tik keturiolika rungtynių sužaidęs Fultzas per jas vidutiniškai rinko po 7,1 taško, 3,1 atkovoto kamuolio ir 3,9 rezultatyvaus perdavimo. Per visus šiuos susitikimus įžaidėjas išmetė tik vieną netaiklų tritaškį.

Nors šią vasarą krepšininkas praleido itin daug laiko su vienu garsiausių NBA metimo technikos specialistų Drew Hanlanu, jo rezultatai sezono pradžioje, švelniai tariant, neįkvepiantys. Fultzo statistika siekia 8,2 taško, 3,7 atkovoto kamuolio ir 3,1 rezultatyvaus perdavimo, o iš toli žaidėjas atakuoja 28 procentų tikslumu (2 iš 14).

Prieš kiek daugiau nei 24 valandas JAV žiniasklaidoje pasirodė pranešimai, jog krepšininkas nusprendė dar kartą apsilankyti pas medikus dėl savo peties būklės. Šiąnakt paviešintoje informacijoje teigiama, jog jį kamuoja ir riešo trauma, o pats Fultzas norėtų būti iškeistas į kitą komandą ir gauti galimybę pradėti savo karjerą iš naujo.

Praėjus kelioms valandoms po žinios apie krepšininko nepasitenkinimą paviešinimo, jo agentas Raymondas Brothersas ESPN tinklui teigė, jog niekada neinformavo klubo atstovų apie Fultzo norą būti išmainytu, bei pabrėžė, jog pagrindiniu krepšininko tikslu lieka jo noras atgauti optimalią sportinę formą.

Filadelfijos klubas visai neseniai atliko kitus stambaus kalibro mainus, kurių metu į Pensilvanijos valstijos komandą persikėlė situacija Minesotos „Timberwolves“ klube nepatenkintas Jimmy Butleris. Už jo atvykimą naujassi „76ers“ generalinis vadybininkas Eltonas Brandas į Mineapolį išsiuntė Robertą Covingtoną, Dario Šaričių, Jarredą Baylessą ir 2022-ųjų metų biržos antrojo rato šaukimą.

Prieš trečiadienio nakties rungtynes 12 pergalių ir 7 pralaimėjimus šiame sezone surinkę „76ers“ žengė ketvirtoje Rytų konferencijos turnyrinės lentelės pozicijoje.