Vešlią barzdą auginti pradėjęs Domas po debiutinio sezono neskuba namo – plušėdamas individualiai jis rengiasi Orlando vasaros lygos kovoms.

„Iš tikrųjų per daug apie tai negalvojau, – paklaustas, apie galimybę vasarą būti „Thunder“ komandos lyderiu, „News OK“ žurnalistui Erikui Horne'ui atsakė 211 cm ūgio lietuvis.

– Tiesiog mėginsiu pasinaudoti galimybe stengdamasis žaisti iš visų jėgų. Man svarbiausia pasitikėti savimi ir patobulėti.“

Tik du žaidėjai, jaunesni už D. Sabonį, praėjusiame sezone daugiau rungtynių pradėjo starto penkete ir vos keturi žaidė daugiau minučių. Ir patirtis Domantą pastato į neįprastą padėtį – Vasaros lygoje jis nesieks užsitarnauti minučių. Jau pirmame sezone aukštaūgis jų sulaukė per akis. Nepaisant to, vos tik pasibaigus sezonui lietuvis toliau individualiai dirbo su „Thunder“ treneriais.

„Sezono metu esi rungtynių ritme, todėl stengiesi kaskart save paruošti naujoms akistatoms, skirtingoms dvikovoms, rengiesi situacijoms, kuriose teks atsidurti. O dabar yra galimybė paprasčiausiai praplėsti savo žaidimą arsenalą“, – apie vasaros darbus kalbėjo Lietuvos rinktinės narys.

Vasaros lygoje D. Sabonis būtų žaidęs ir pernai, tačiau tuomet jis pasirinko galimybę olimpinėse žaidynėse vilkėti nacionalinės komandos marškinėlius. Tačiau šiemet laiko užteks ir vasaros lygai, ir rinktinės kovoms.

Tiesa, nors Dainius Adomaitis į pirmąją stovyklą Palangoje geriausius šalies krepšininkus sukvies liepos 21-ąją, Domas joje pasirodys tik po devynių dienų. Liepos 1-6 sužaidęs Orlando vasaros lygoje jis dar kurį laiką pasitreniruos Oklahomoje ir tik tuomet prisijungs prie kolegų rinktinėje.

O kada poilsis? Po Europos čempionato. Planuojama, kad „Thunder“ naujokas galės kiek atsipūsti iki spalį prasidedant pasirengimui naujajam NBA sezonui.

„Taip pat buvo svarbu, kad turėčiau laiko šiek tiek pailsėti, todėl manau, kad neturėčiau būti išsunktas iki sezono starto“, – pasvarstė lietuvis, debiutiniais metais NBA rinkęs po 5,9 taško ir 3,6 atkovoto kamuolio.

Domantas Sabonis

Visgi bent trumpam nuo sporto Domantas atsipūs ir už poros savaičių – birželio 8-ąją jis dalyvaus savo ketveriais metais vyresnio brolio Tautvydo vestuvėse. Brolio, kuris anksčiau būdavo vienas pagrindinių patarėjų sprendžiant su krepšiniu susijusius klausimus.

Tačiau šiemet šį vaidmenį perėmė jų tėvas Arvydas Sabonis, iš kurio Domas po sezono sulaukė paskatinamosios žinutės: „Kartais metimai įkris, kartais ne, bet nesustok ir tęsk savo sunkų darbą – juk tai buvo tavo pirmasis sezonas. Dabar turėsi laiko patobulėti.“

„Thunder“ treneriams lietuvio tobulėjimas gali tapti itin svarbus, jeigu komandą palikti nuspręs Tajus Gibsonas ir jeigu bus nuspręsta išmainyti Enesą Kanterį. Sausakimšai užpildyta Oklahomos klubo priekinė linija greitai gali išretėti. Būtent tuomet naudos duos papildomas darbas rytais su Russellu Westrbooko, kreipiant dėmesį į pikenrolo puolimą, ir atsipirks daugiau nei 20 minučių žaidimo vidurkis per 81-erias NBA rungtynes.

Todėl ši vasara bus geras Domo pasiruošimas antriesiems metams NBA, nes pirmieji buvo naujų išbandymų metai: lietuvis atliko ir prametė daugiau tritaškį nei per visą savo karjerą, taip pat savo kailiu patyrė ir atsarginio vaidmenį.

„Manau, kad turėsiu puikią galimybę pagerinti savo fizinę formą, įgyti didesnį pasitikėjimą savo jėgomis, – apie laukiančias kovas Orlande svarstė D. Sabonis. – Visą vasarą ketinu sportuoti tam, kad kitąmet galėčiau sužaisti dar daugiau rungtynių.“