„Warriors“ laimėjo ir svečiuose (109:100), tad iki galutinės pergalės jiems betrūksta vieno žingsnio – serijoje Steve‘o Kerro auklėtiniai pirmauja 3-0.

O labiausiai aptarinėjamu epizodu NBA pasaulyje pirmadienį tapo A. Wigginso skrydis virš L. Dončičiaus paskutiniame kėlinyje.

Įsibėgėjęs 27-erių 201 cm ūgio puolėjas abiem kojomis atsispyrė nuo parketo likus kone 3 metrams iki krepšio. Pakeliui stūksojo L. Dončičius, bet šįkart identiško ūgio slovėnas negalėjo nieko padaryti – A. Wigginsas įkrovė kamuolį jam per galvą.

Tiesa, teisėjai iš pradžių įžvelgė pražangą puolime, užfiksavę A. Wigginso smūgį alkūne varžovui į veidą. Tačiau S. Kerras paprašė vaizdo peržiūros, po kurios arbitrai sprendimą pakeitė ir įskaitė taškus.

„Nemeluosiu, tai buvo įspūdinga, – pripažino L. Dončičius. – Paskui dar peržiūrėjau vaizdo įrašą ir net aiktelėjau. Norėčiau ir aš turėti tokį šuolį.“

„Jis taip atakuoja visų atkrintamųjų varžybų metu. Šis dėjimas buvo per Luka, taigi, dar vertingesnis. Kai įdedi per superžvaigždę, tai visada reiškia truputį daugiau“, – komentavo A. Wigginso komandos draugas Draymondas Greenas.

„Tiesiog jaučiuosi energingas, kai prieš save pamatau lanką. Daugiau nieko man ir nereikia. Teisėjai bandė iš manęs atimti šį dėjimą, tad esu dėkingas treneriui, kuris įsikišo. Bet nei jei būtų likusi galioti pražanga puolime, manau, jog tas dėjimas vis tiek būtų įstrigęs į atmintį“, – vertino pats A. Wigginsas.

Iš viso jis pelnė 27 taškus ir atkovojo 11 kamuolių. Rezultatyvesnis nugalėtojų gretose buvo tik etatinis lyderis Stephenas Curry, kurio sąskaitoje – 31 taškas bei 11 rezultatyvių perdavimų.

Savo ruožtu, L. Dončičius sumetė 40 taškų, sugriebė 11 atšokusių kamuolių, bet atliko tik 3 rezultatyvius perdavimus, taip vos išvengdamas asmeninio atkrintamųjų antirekordo.

Užbaigti seriją iki keturių pergalių „Warriors“ galės Dalase jau naktį iš antradienio į trečiadienį Lietuvos laiku.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją