Šešioliktą atkrintamųjų varžybų seriją klubo istorijoje pradėję „Raptors“ nuolatos nesugeba laimėti pirmųjų rungtynių. Įveikti varžovus atidaromuosiuose serijų susitikimuose Toronto krepšininkams yra pavykę tik du kartus, kiti keturiolika bandymų baigėsi pralaimėjimais.

„Scotiabank“ arenoje šiąnakt apsilankė ir buvęs ilgametis „Raptors“ narys Jonas Valančiūnas. 470 reguliariojo sezono rungtynių Kanados klube sužaidęs lietuvis arenoje sulaukė itin šiltų ovacijų, o vienos iš pertraukėlių metu davė trumpą interviu į tiesioginį eterį. Memfio „Grizzlies“ ekipoje sezoną baigęs JV teigė, jog juto pareigą apsilankyti savo buvusios komandos rungtynėse ir palaikyti per ilgus metus šeima tapusius buvusius komandos draugus.

Pirmajame ketvirtyje sėkmingiausiai rungtyniavo didžiausia Toronto klubo žvaigždė Kawhi Leonardas, pataikęs visus 4 metimus ir pelnęs 11 taškų. Visgi antrame kėlinuke iniciatyvą perėmė svečiai iš Floridos – 15 be atsako „Magic“ pelnytų taškų sukrovė jiems 16 taškų persvarą.

Iki ilgosios pertraukos šeimininkai sumažino skirtumą iki 8 taškų, o trečiame ketvirtyje persvėrė rezultatą savo naudai, tačiau puikiai rungtyniavęs Orlando ekipos įžaidėjas D. J. Augustinas ir prancūzas Evanas Fournier leido „Magic“ kautis taškas į tašką su ryškiais serijos favoritais laikomais „Raptors“.

Ketvirtame kėlinuke abi komandos keitėsi trapiomis persvaromis, o lemiamą žodį tarė pergalingu tapusį tritaškį pataikęs Augustinas. Kaltę dėl šio epizodo prisiėmė ispanas Marcas Gasolis, pareiškęs, jog jiedu su Leonardu nesusikalbėjo gynyboje ir paliko varžovų įžaidėjui pernelyg daug laisvos erdvės.


Orlando ekipos pergalę aptemdė ketvirto kėlinuko viduryje įvykęs žaidybinis epizodas, kurio metu Kyle‘as Lowry užvožė per veidą Michaelui Carteriui-Williamsui. Pirminiais duomenimis, svečių komandos įžaidėjui lūžo nosis. Krauju apsipylęs krepšininkas emocionaliai šoko prie pražangos neįžvelgusių teisėjų, tačiau jį spėjo sulaikyti komandos draugai.

Visus 7 metimus iš žaidimo prametęs Lowry šiąnakt nepelnė nė taško, tačiau atkovojo 7 kamuolius ir atliko 8 rezultatyvius perdavimus, o jo +/- rodiklis buvo geriausias Toronto klube (+11).

„Raptors“: Kawhi Leonardas 25, Pascalis Siakamas 24 (9 atk. kam.), Fredas VanVleetas 14, Marcas Gasolis ir Danny Greenas po 13 taškų.

„Magic“: D. J. Augustinas 25 (9/13 met., 4/5 trit.), Evanas Fournier 16, Johnathanas Isaacas (3 blk.) ir Nikola Vučevičius (3/14 met.) po 11, Aaronas Gordonas (10 atk. kam.), Michaelas Carteris-Williamsas ir Terrence‘as Rossas (2/11 met.) po 10 taškų.

Antrosios serijos rungtynės vyks naktį iš antradienio į trečiadienį, 3 val. Lietuvos laiku.