Tiek pernai 4-u šaukimu į Memfį atvykęs 19 metų 211 cm ūgio J. Jacksonas, tiek šiemet antruoju šaukimu „Grizzlies“ pakviestas kitas devyniolikmetis talentas Ja Morantas, tiek ir visa likusi „grizlių“ komanda pageidavo matyti lietuvį savo rūbinėje.

Jų noras išsipildė. Prieš tai 17,6 mln. JAV dolerių sezono uždarbio atsisakęs ir į laisvųjų agentų rinką žengęs 27 metų J. Valančiūnas susitarė su „Grizzlies“ dėl trejų metų 45 mln. vertės sutarties.

Finansinės šio susitarimo detalės kol kas nėra skelbiamos, tad kokiomis proporcijomis ši suma bus išdėliota per tris sezonus sužinosime tik vėliau.

Į Tenesio valstijos klubą iš Toronto „Raptors“ iškeistas aukštaūgis jame sužaidė geriausią savo karjeros atkarpą. Per 19 rungtynių su Memfio klubo apranga JV vidutiniškai rinko po 19,9 taško, 10,7 atkovoto kamuolio ir 1,6 bloko per rungtynes. Visi šie rodikliai – kol kas aukščiausi lietuvio NBA karjeroje.

Memfyje J. Valančiūnas sužaidė ir sėkmingiausias savo karjeros rungtynes. Dvikovoje su Finikso „Suns“ ekipa jis pelnė 34 taškus ir atkovojo 20 kamuolių.

Lietuvis turėtų tapti svarbia Memfio klubo dalimi bei padėti „Grizzlies“ ugdyti jaunąjį talentą J. Jacksoną.

Po pastarojo sezono „Grizzlies“ (33 pergalės ir 49 pralaimėjimai) atleido trenerį J.B. Bickerstaffą. Tarp pretendentų į šį postą buvo minimas Kauno „Žalgirio“ strategas Šarūnas Jasikevičius, tačiau Memfio klubas paskelbė, kad „grizlius“ treniruos Milvokio „Bucks“ trenerio asistentas Tayloras Jenkinsas.

Jis yra jau trečias „Bucks“ stratego Mike'o Budenholzerio asistentas, naująjį sezoną eisiantis vyriausiojo trenerio pareigas.

Prieš tai prie Jutos „Jazz“ ekipos vairo stojo Quinas Snyderis, o prie Bruklino „Nets“ – Kenny Atkinsonas. T. Jenkinsas su M. Budenholzeriu dirbo Atlantos „Hawks“ trenerių štabe nuo 2013 iki 2017 metų, anksčiau treniravo NBA G lygos ekipa „Toros“.