Pirmadienio rytą Lietuvos laiku oficialiai tapo aišku, kad mainais už Buddy Hieldą, Tyreke Evansą, Langstoną Galloway ir šių metų naujokų biržos pirmojo ir antrojo rato šaukimus į „Pelicans“ klubą keliasi Omri Casspi ir ryškiausia „Kings“ žvaigždė DeMarcusas Cousinsas.

Ne tik sirgalių, bet ir pripažintų NBA krepšinio ekspertų nuomone, „Kings“ vadybos žingsnis buvo nelogiškas, tvirtinama, kad Sakramento klubas brangiausią savo žaidėją į Naująjį Orleaną išleido praktiškai „už dyką“. Mainų faktas dar keisčiau atrodo pastarojo mėnesio V. Divaco kalbų fone – serbas ilgą laiką lyg užsuktas tikino, kad „D. Cousinsas keičiamas nebus ir liks Sakramente ilgus metus“.

Visgi panašu, kad ir pačiam serbui, ir klubo savininkams galutinai įkyrėjo aikštingas „techninių pražangų karaliumi“ už Atlanto jau pramintas D. Cousinso charakteris. Bent jau taip galima spręsti iš paties serbo, prabilusio apie kultūrą ir charakterio savybes, pareiškimų.

„Buvo laikas keistis ir mes nusprendėme, kad tai bus geriausia kryptis organizacijai. Pergalės prasideda kartu su kultūra ir charakterio savybėmis. Artėjanti NBA naujokų birža bus viena iš stipriausių per pastaruosius metus, o šie mainai leis mums kolektyvą papildyti reikiamais talentais ir toliau formuoti sudėtį tinkama linkme. Ačiū DeMarcusui už jo indėlį ir jam linkime viso ko geriausio Naująjame Orleane. Sirgaliai Sakramente yra geriausi pasaulyje ir mes toliau formuosime komandą, kuria miestas galėtų didžiuotis“, – teigiama oficialiame V. Divaco išplatintame pranešime.

Tačiau dar daugiau sąmyšio kelia kitas buvusio ilgamečio NBA žaidėjo pareiškimas. Anot V. Divaco, D. Cousinso atveju jis turėjo dar geresnį mainų pasiūlymą, tačiau jį nusprendė atmesti.

Yep, Vlade actually said this. pic.twitter.com/CEW7aynAZ2— Dieter Kurtenbach (@dkurtenbach) February 20, 2017

„Taip, toks pasiūlymas buvo prieš keletą dienų“, – žiniasklaidai pareiškė V. Divacas, tačiau į detales leistis nenorėjo.

Paklaustas, kodėl, turint geresnį pasiūlymą, D. Cousinsas visgi buvo iškeistas į „Pelicans“, serbas ėmė kalbėti apie pinigus. „Mes turėjome tai padaryti, nes kitu atveju D. Cousinso vertė būtų dar labiau nukritusi“, – tvirtino jis, taip užmindamas dar daugiau mįslių dėl D. Cousinsą į Donato Motiejūno atstovaujamą klubą išsiuntusių mainų.

Primename, kad dabartinis D. Cousinso kontraktas galioja iki 2018-ų metų liepos mėnesio. Šiais metais sutarties dydis siekia beveik 17-a, kitame sezone minimaliai viršys 18-os milijonų JAV dolerių sumą.

Septintą sezoną lygoje žaidžiantis D. Cousinsas šiais metais vidutiniškai renka po 27,8 taško ir 10,7 atkovoto kamuolio per rungtynes. Visgi per septynerius Sakramente praleistus metus Boogie taip nė karto ir nežaidė atkrintamosiose varžybose.