Nate' McMillano auklėtiniai Minesotoje net 130:107 (33:20, 28:41, 37:23, 32:23) sutriuškino vasarą kaip reikiant pasistiprinusią „Timberwolves“ (2/2) komandą.

Nors „Pacers“ jau trečiame mače turi verstis be kaklą susižalojusį ir smegenų sutrenkimą patyrusio Myleso Turnerio, tačiau ryškiausios žvaigždės komandai visai netrūksta.

Atsiradusią spragą puikiai kamšo D. Sabonis, vėl suspindėjęs itin naudingu žaidimu. Per 25 minutes jaunasis lietuvis surinko antrąjį sezono dvigubą dublį – 15 taškų ir 11 atkovotų kamuolių.

211 cm ūgio Domas vėl iš žaidimo atakavo be klaidų, pataikydamas visus 7 dvitaškius. Be to, aukštaūgis iš Lietuvos dar realizavo 1 baudos metimą iš 2.

Negana to, „Pacers“ naujokas dar ir atliko 5 rezultatyvius perdavimus, taip pakartodamas savo karjeros rekordą. Iki šiol vienintelį kartą tiek kartų komandos draugams D. Sabonis asistatavo debiutiniame sezone Oklahomoje.

Tiesa, lietuvis dar po 3 kartus suklydo ir prasižengė.

Nors po mainų iš „Thunder“ klubo į Indianą persikėlęs D. Sabonis daugelio ekspertų buvo nurašytas, tačiau jau nuo pirmojo mačo mūsiškis ėmė tildyti visus kritikus. Apskritai, per ketverias rungtynes Domas vos kartą nesurinko dvigubo dublio, o jo pelnytų taškų vidurkis dabar siekia 12,3, o atkovotų kamuolių – lygiai 9.

Bet lygiai taip pat sėkmingai naująjį sezoną pradėjo ir vasarą kaip reikiant atsinaujinusi „Pacers“ ekipa, o 130 taškų – iki šiol antras geriausias komandos rezultatyvumas. Prie to labiausiai prisidėjo kitas Inadianos klubo naujokas Victoras Oladipo, pelnęs net 28 taškus.

Socialiniame tinkle „Twitter“ daugelis netgi ėmė gretinti mainuose tarp „Thunder“ ir „Pacers“ dalyvavusių žaidėjų statistiką, kuri iliustruoja, kad Indianos ekipos vadovai neprašovė atsisveikindami su ryškiausia savo žvaigžde Paulu George'u.

„Timberwolves“: Karlas-Anthony Townsas 28 (7 atk. kam., 2 blk.), Jamalas Crawfordas ir Nemanja Bjelica po 18, Shabazzas Muhammadas 14 taškų.

„Pacers“: Victoras Oladipo (11/16 metimai iš žaidimo), Cory Josephas 21, Bojan Bogdanovičius 19, Darrenas Collisonas (16 rez. perd.) ir Domantas Sabonis po 15, T.J. Leafas 11 taškų.

Kitas rungtynes Indianos krepšininkai jau artėjančią naktį žais Oklahomoje prieš „Thunder“ klubą.