Apie tai E. Kanteris paskelbė savo „Twitter“ paskyroje.

Tai ne pirmas E. Kanterio ir Turkijos valdžios incidentas pastaruoju metu. Prieš dvi savaites 24-ą gimtadienį šventęs aukštaūgis buvo neįleistas į Turkiją. Kaip socialiniuose tinkluose pranešė pats Oklahomos klubo „Thunder“ vidurio puolėjas, jis kurį laiką buvo įstrigęs Rumunijos oro uoste. Iš JAV atskridus į Europą paaiškėjo, kad jo turkiško paso galiojimas yra panaikintas ir krepšininkas negali patekti į Turkiją.

E. Kanteris yra įsitikinęs, jog taip yra baudžiamas už prezidento R. T. Erdogano kritiką. Aukštaūgis ne kartą viešai reiškė nepasitenkinimą šio politiko veiksmais, vadino jį „šių laikų Hitleriu“, tą patį pasisakymą pakartojo ir sužinojęs, kad yra neįleidžiamas į Turkiją, ir išgirdęs apie tėvo areštą.

E. Kanteris pastaruoju metu dėl įvairių nesutarimų nežaidžia ir Turkijos rinktinėje.

Kanterių šeima Turkijoje yra kaltinama tuo, kad simpatizuoja JAV gyvenančiam opozicijos atstovui Fethullahui Gulenui. Turkija jį kaltina rengus karinį perversmą šalyje 2016 metų liepą.

E. Kanteris praėjusį Šiaurės Amerikos Nacionalinės krepšinio asociacijos (NBA) sezoną klubui „Thunder“ vidutiniškai pelnė po 14,3 taško ir atkovojo po 6,7 kamuolio po krepšiais.