Finikso klubas likusiai sezono daliai neteko po mainų iš Vašingtono „Wizards“ į Arizonos valstiją periskėlusio lengvojo krašto puolėjo Kelly Oubre. Kairįjį nykštį susižalojęs krepšininkas iš rikiuotės iškrito 4-6 savaičių laikotarpiui, tačiau paskutiniąsias savo rungtynes „Suns“ žais dar balandžio 9-ą dieną.

23-ejų metų žaidėjas šią vasarą taps apribotu laisvuoju agentu, tad Finikso organizacija galės išlyginti bet kokią jo su kitu klubu pasirašytą sutartį ir išlaikyti Oubre savo gretose. Nuo Visų žvaigždžių savaitgalio naujosios komandos starto penkete žaidęs krepšininkas per šį laikotarpį pasižymėjo 20 taškų ir 5,7 atkovoto kamuolio vidurkiais.

Dar stipriau savo žaidybines rotacijas pakoreguoti teks „Timberwolves“ laikinajam vyriausiajam treneriui Ryanui Saundersui. Jauniausias NBA lygos vyriausiasis treneris iki sezono pabaigos negalės remtis Derricko Rose‘o, Jeffo Teague‘o ir Roberto Covingtono paslaugomis.

Traumų virtinės per savo karjerą nukamuotas Rose‘as šį kartą iškrito dėl alkūnės traumos. Atgimimo sezoną sužaidęs įžaidėjas per 51 susitikimą vidutiniškai rinko po 18 taškų ir 4,3 rezultatyvaus perdavimo, taip pakartodamas 2016-17 metų pirmenybėse užfiksuotus geriausius rodiklius nuo 2012-ais patirtos sunkios kryžminių kelio raiščių traumos.

Ryškiausia Rose‘o sezono akimirka tapo dvikova su Jutos „Jazz“ klubu, kurios metu buvęs lygos MVP pasiekė naują karjeros rekordą pelnydamas 50 taškų.

Į aikštę šiame sezone nebesugrįš ir pirmą kartą savo karjeroje atkrintamosiose varžybose nežaisiantis Jeffas Teague‘as. Prieš ketverius metus Visų žvaigždžių rungtynėse žaidęs gynėjas šiais metais pelnydavo vos po 12,1 taško per rungtynes, tačiau sumažėjusį rezultatyvumą kompensavo atlikdamas po 8,2 rezultatyvaus perdavimo. Pastarasis skaičius buvo geriausias 30-ies metų įžaidėjo karjeroje.

Ant parketo „Timberwolves“ sirgaliai nebeišvys ir gynybos specialisto Roberto Covingtono. Šiais kalendoriniais metais aikštėje dar nepasirodęs krašto puolėjas gydėsi dešiniojo kelio traumą, tačiau dėl jos komplikacijų bus priverstas savo sugrįžimo laukti iki kito sezono pradžios. Praėjusiame sezone Covingtonas buvo išrinktas į simbolinį geriausiai besiginančių lygos krepšininkų penketuką.