G-Lygoje rungtyniaujančioje „Raptors 905“ ekipoje A. Toupane'as su pertraukomis praleido dvejus metus. Pirmajame sezone komandos vyriausiojo trenerio pareigas ėjo Jesse Mermuysas, 2016-ais palikęs Kanadą ir užėmęs Luke'o Waltono asistento pareigas Los Andželo „Lakers“ klube.

Išvykusį specialistą pakeitė dukart NBA Visų žvaigždžių rungtynėse dalyvavęs J. Stackhouse'as.

Nors pirmajame sezone žalgirietis pademonstravo solidų progresą ir net buvo išrinktas labiausiai patobulėjusiu lygos krepšininku, sėkmingi komandiniai rezultatai „Raptors 905“ aplankė tik naujojo trenerio vadovavimo laikotarpiu.

2016-17 metais, debiutinį trenerio J. Stackhouse'o sezoną, Toronto priemiestyje įsikūrusi ekipa iškovojo čempionų titulą, o A. Toupane'as buvo išrinktas į trečiąjį geriausių lygos krepšininkų penketuką.

Per žingsnį nuo identiškos sėkmės komanda liko ir šiais metais – tik finale pripažino Ostino „Spurs“ krepšininkų pranašumą. Toks įspūdingas 43-ejų metų vyriausiojo trenerio pasiekimas neliko nepastebėtas – J. Stackhouse'u šį pavasarį domisi ne tik „Raptors“, bet ir Orlando „Magic“ bei Detroito „Pistons“ klubai.

Laisvą minutę Serbijos sostinėje radęs A. Toupane'as sutiko atsakyti į krepsinis.lt pateiktus klausimus apie buvusio trenerio žaidimo stilių, panašumus su Šarūnu Jasikevičiumi bei galimybes jau šią vasarą žengti žingsnį į NBA lygą.

– Axeli, kokį įspūdį jums paliko darbas su treneriu J. Stackhouse'u?

Tai buvo puiki patirtis. Sužaidėme nuostabų sezoną ir tapome čempionais. Jis buvo labai geras krepšininkas, o dabar yra labai geras treneris. Stackhouse'as visada dirbo su mumis, kalbėjosi, organizuodavo komandos ryšio stiprinimo treniruotes. Jerry yra nuostabus žmogus ir vienas geriausių trenerių, kokius esu turėjęs.
Jerry Stackhouse'as

– Kuo pasižymi jo strategija?

Viskas prasideda nuo gynybos. Jis visada pabrėždavo darbą stabdant varžovų atakas ir mūsų komanda tame sezone turėjo tikrai tvirtą gynybą, o jo puolimo schemos paremtos kamuolio judėjimu ir agresyviu žaidimu.

– Dabar dirbate su jaunu treneriu Šarūnu Jasikevičiumi. Stackhouse'as taip pat yra jaunas treneris. Ar galite palyginti jų darbo stilių?

Panašumų rasti tikrai galima. Jie abu yra buvę krepšininkai, žaidę aukščiausiame lygyje. Jei taip galima išsireikšti, jie abu pasižymi jaunatvišku mentalitetu. Mums, kaip žaidėjams, kai kuriose situacijose tai labai padeda. Tuo pačiu, tiek Jasikevičius, tiek Stackhouse'as yra iškilios asmenybės, tad manau, jog jų abiejų laukia didelė sėkmė.

– Pastaruoju metu netyla kalbos, jog Stackhouse'as gali pakeisti Dwane'ą Casey Toronto „Raptors“ vyriausiojo trenerio poste. Ar manote, kad jis jau dabar yra pajėgus užimti stratego rolę NBA klube?

Be abejonės. Manau, kad tokiame vaidmenyje jis debiutuos jau šią vasarą. Daug kas apie tai kalbėjo jau praėjusiais metais, tačiau dabar jis tikrai nusipelno gauti tokią galimybę.

59 pergales šių metų NBA reguliariajame sezone iškovoję „Raptors“ su Jonu Valančiūnu žygį atkrintamosiose varžybose baigė antrajame etape, kuriame antrus metus iš eilės 0:4 nusileido Klivlando „Cavaliers“.