Ketvirtąsias finalo serijos rungtynes aktyviau pradėjo svečiai iš Finikso, susitikimo pradžioje susikrovę 9 taškų pranašumą. Sunkiai su jauduliu tvarkęsi šeimininkai pirmame ketvirtyje realizavo vos 8 iš 25 metimų iš žaidimo (2/10 trit.), tačiau 5 išprovokuotos „Suns“ krepšininkų klaidos leido Mike'o Budenholzerio auklėtiniams po pirmųjų 12 minučių atsilikti tik trijų taškų skirtumu – 20:23.

Antrajam kėlinukui dar neįpusėjus „Bucks“ sugebėjo išlyginti, o neilgai trukus – ir persverti rezultatą savo naudai. Šeimininkus į priekį vedė 16 taškų iki ilgosios pertraukos pelnęs Khrisas Middletonas, tačiau sėkmingą Milvokio ekipos spurtą nutraukė Devinas Bookeris.

Khriso Middletono ir Devino Bookerio statistika ketvirtose NBA finalo serijos rungtynėse

Trečiose serijos rungtynėse vos 10 taškų pelnęs „Suns“ atakuojantis gynėjas šįkart jau per pirmąją susitikimo pusę surinko 20 taškų. Varžovų gynybą vienas iš Finikso komandos lyderių į šipulius daužė prasiveržimais ir metimais iš vidutinio nuotolio, iki ilgosios pertraukos nepataikydamas nė vieno iš dviejų atliktų tolimų metimų.


Intriguojančioje dvikovoje į ilgąją pertrauką komandos po Middletono tritaškio žengė rezultatui esant lygiam – 52:52.

Antrąją susitikimo dalį „Bucks“ pradėjo pataikydami tik 1 iš 10 pirmųjų metimų iš žaidimo, o įsibėgėjęs Bookeris per pusę trečiojo ketvirčio į savo kraitį įsirašė dar 10 pelnytų taškų. Visgi pačiame kėlinuko viduryje Finikso lyderį sustabdė ketvirtoji asmeninė pražanga, o charakterio tvirtumą pademonstravę šeimininkai dar sykį panaikino „Suns“ atotrūkį.

Milvokio ekipai pamažu perimant iniciatyvą į savo rankas vyriausiasis svečių treneris Monty Williamsas ryžosi Bookerį grąžinti į aikštę. Stratego pasitikėjimą gynėjas pateisino pratęsdamas savo nuostabų pasirodymą – vien trečiame ketvirtyje krepšininkas pelnė 18 taškų, pataikydamas visus 7 iš žaidimo atliktus metimus.


Neįtikėtiną „Suns“ žvaigždės pasirodymą ketvirtame kėlinuke sužaidus vos 70 sekundžių nutraukė penktoji gauta pražanga. Taisykles Bookeris pažeidė po savuoju krepšiu, kovodamas dėl kamuolio su buvusiu komandos draugu P. J. Tuckeriu.

Ant parketo svečių lyderis grįžo tik įpusėjus lemiamam ketvirčiui, tačiau jo komandos draugai iki tos akimirkos sugebėjo išlaikyti pranašumą Finikso komandos pusėje – 90:95. Tačiau Giannio Antetokounmpo ir Middletono vedami „Bucks“ pelnė keturis taškus be atsako ir iki ketvirto kėlinuko pabaigos likus trims su puse minutės skirtumas tapo minimaliu.

Taiklus Pato Connaughtono tritaškis suteikė dviejų taškų persvarą šeimininkams, tačiau į jį žaibiškai atsakė rezultatą išlyginęs Bookeris. Svarbiausiomis rungtynių minutėmis iniciatyvos „Bucks“ stovykloje ėmėsi Middletonas – šaltakraujiškai žaidęs puolėjas sumetė 6 taškus iš eilės ir suteikė Milvokio komandai 4 taškų pranašumą likus 27 sekundėms.

Fantastišku bloku šios atkarpos metu pasižymėjo Antetokounmpo, atletišku šuoliu sustabdęs „Suns“ aukštaūgio DeAndre Aytono bandymą pasižymėti dėjimu.


Po netaiklaus Bookerio metimo itin svarbią „Bucks“ pergalę baudų metimais įtvirtino susitikimo pabaigoje ryškiausiomis spalvomis sužibėjęs Middletonas, užbaigęs dvikovą su 40 pelnytų taškų.

„Bucks“: Khrisas Middletonas 40 (12/25 dvit., 3/8 trit., 7/8 baud., 6 atk. kam., 4 rez. perd.), Giannis Antetokounmpo 26 (11/17 dvit., 0/2 trit., 4/8 baud., 14 atk. kam., 8 rez. perd., 3 per. kam., 2 blk.), Brookas Lopezas 14 (0/5 trit.), Jrue Holiday 13 (4/15 dvit., 0/5 trit., 7 atk. kam., 7 rez. perd.), Patas Connaughtonas 11 taškų.

„Suns“: Devinas Bookeris 42 (17/25 dvit., 0/3 trit., 8/9 baud.), Jae Crowderis 15, Chrisas Paulas (5/11 dvit., 0/2 trit., 7 rez. perd., 5 kld.) ir Cameronas Johnsonas po 10 taškų.

Seriją išlyginę Milvokio krepšininkai šių metų atkrintamosiose varžybose namuose ir toliau lieka patyrę vos vieną nesėkmę. Penktosios NBA finalo serijos rungtynės naktį iš šeštadienio į sekmadienį vyks Finikse.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (14)