Sezoną sėkmingai pradėjusios komandos šiuo metu yra kritusios į pakankamai gilią duobę. Dėl patekimo į pirmąjį atitinkamų konferencijų aštuonetą kovojančios ekipos šiuo metu dažniau į savo sąskaitą įsirašo pralaimėjimus, nei pergales, tad jų tarpusavio akistata turės didelės emocinės svarbos abiem klubams.

Su Carmelo Anthony vasarą atsisveikinę „Knicks“ lyderio rolę patikėjo jaunajam Porzingiui, ir per pirmąsias vienuolika sezono rungtynių latvis vidutiniškai rinko po kiek daugiau nei 30 taškų bei atsidūrė labai ankstyvų MVP titulo favoritų diskusijų sūkuryje.

Fantastiška sportinė forma pamažu ėmė smukti iki realesnio Kristapo lygio ir sausio mėnesį Niujorko aukštaūgis renka tik po 20,7 taško, o iš žaidimo atakuoja vos 39 procentų taiklumu.

Pagrindiniais Porzingio pagalbininkais derėtų laikyti po traumos atsigavinėjantį Timą Hardaway'ų, po 13,6 taško ir 9,9 atkovoto kamuolio renkantį Enesą Kanterį bei taikliausiai visoje lygoje (96 proc.) baudų metimus metantį atakuojantį gynėją Courtney Lee.

Tiek gynybos, tiek puolimo reitingavimo sąrašuose lygos viduryje žengiantys „Knicks“ itin kontrastingai žaidžia namų ir išvykos rungtynėse: „Madison Square Garden“ arenoje Niujorko krepšininkai iškovojo penkiolika pergalių ir patyrė devynis pralaimėjimus, o varžovų arenose pralaimėjo net 16 iš 21 žaisto susitikimo.

Sentimentalios vertės rungtynėms suteiks ir vyriausiojo trenerio Jeffo Hornaceko sugrįžimas į Jutą, su kurios klubu anuomet snaiperio savybėmis garsėjęs žaidėjas du kartus žaidė NBA superfinale, tačiau abu sykius pripažino Michaelo Jordano vedamų Čikagos „Bulls“ pranašumą.

Jeffas Hornacekas ir Michaelas Jordanas

Savoje arenoje daug geriau nei svečiuose rungtyniauja ir „Jazz“ krepšininkai, namie laimėję daugiau nei 60 procentų žaistų susitkimų (13 iš 21). Be traumuoto Rudy Goberto besiverčianti ekipa pastaruoju metu susiduria su problemomis gynyboje ir kovoje dėl atšokusių kamuolių, tačiau sirgalių optimizmą išlaiko fantastiškas lygos naujoko žaidimas.

Atakuojantis gynėjas Donovanas Mitchellas įpusėjus sezonui vidutiniškai pelno po 19,3 taško, o iš žaidimo atakuoja pakankamai solidžiu 45 procentų taiklumu. 21-erių metų krepšininkas net penkis kartus sugebėjo pelnyti 30 ar daugiau taškų, o šį rudenį prasidėjusios karjeros geriausią rezultatą pasiekė gruodžio 1-ąją vykusiose rungtynėse su „Pelicans“ klubu, kuriose surinko 41 tašką.

Tiesioginė Jutos ir Niujorko komandų akistatos transliacija – 5 val. 30 min. Lietuvos laiku.

Šį savaitgalį NBA pirmenybių tiesiogines transliacijas rodys ir Sport1 televizija, kurios eteryje šeštadienį susitiks Klivlando „Cavaliers“ ir Oklahomos „Thunder“, o sekmadienį – Los Andželo „Lakers“ ir Niujorko „Knicks“ klubai. Abiejų transliacijų pradžia 22 val. 30 min.