Kalifornijos ir Viskonsino valstijų klubai šiuo metu yra atsidūrę kardinaliai skirtingose situacijose. Sėkmingiausią sezoną nuo 1970-71 metų žaidžiantys „Bucks“ šiuo metu užtikrintai pirmauja Rytų konferencijoje ir gali pasigirti visoje lygoje geriausiu išvykose žaistų rungtnių rezultatu – 22-9.

Tokio galingo pasirodymo priežastimi tapo vienu iš pagrindinių kandidatų iškovoti naudingiausio lygos žaidėjo titulą laikomo Antetokounmpo žaidimas. Graikas šiame sezone renka po 27 taškus, 12,6 atkovoto kamuolio ir 5,9 rezultatyvaus perdavimo per rungtynes, iš žaidimo atakuodamas 58 procentų taiklumu.

Tokius rodiklius per visą lygos istoriją iki šiol pavyko užfiksuoti tik vienam krepšininkui – rezultatyviausiam visų laikų NBA žaidėjui Kareemui Abdul-Jabbarui. Aukštaūgis tokia naudingumo ir taiklumo kombinacija pasižymėjo 1970-71 metų sezone, atstovaudamas tam pačiam Milvokio „Bucks“ klubui.

Šventų Kalėdų naktį LeBrono patirta kirkšnies traumą gerokai sujaukė „Lakers“ sezoną. Iki savo lyderio iškritimo iš rikiuotės Los Andželo ekipa žengė ketvirtoje Vakarų konferencijos pozicijoje, tačiau šiuo metu užima vos dešimtąją vietą.

Pirmą kartą nuo 2013-ų metų patekti į atkrintamąsias varžybas siekiantis Angelų miesto klubas šiame sezone yra iškovojęs 30 pergalių ir patyręs 31 pralaimėjimą. Be geriausiu planetos krepšininku tituluojamo Jameso „Lakers“ komandoje ryškiausiai žiba jaunųjų krašto puolėjų duetas – Brandonas Ingramas ir Kyle‘as Kuzma.

Los Andželo ir Milvokio klubams tai bus pirmasis tarpusavio susitikimas 2018-19 metų sezone. Vienintelės kitos „Bucks“ ir „Lakers“ rungtynės Viskonsino valstijoje vyks kovo 19-ą dieną.

Stebėti NBA krepšinį Lietuvos žiūrovus šį savaitgalį kviečia ir Sport1 televizija. Jos eteryje šeštadienį, 23 val. 55 min. Lietuvos laiku, susitiks Klivlando „Cavaliers“ ir Detroito „Pistons“, o sekmadienį, 22 val. 30 min. – Bostono „Celtics“ ir Hjustono „Rockets“ klubai.