Intriguojanti „Cavaliers“ ir „Spurs“ dvikova abiems komandoms bus kritinė. Tiesa, dėl skirtingų priežasčių. Jeigu Greggo Popovichiaus auklėtiniai pakeliui į atkrintamąsias stengiasi išlaikyti tobulą sportinę formą, tai „kavalieriams“ dar vienas kluptelėjimas gali kainuoti Rytų konferencijos lyderių poziciją.

Didžiąją sezono dalį Rytuose dominavę NBA čempionai pastaruoju metu įkrito į gilią duobę, o tuo pasinaudoję konkurentai ėmė lipti ant kulnų. Štai Bostono „Celtics“ (48/26) jau turi vos vienu pralaimėjimu mažiau.

Trimis nesėkmėmis atsilieka ir Vašingtono „Wizards“ (45/28), todėl iki šiol nepajudinama „Cavs“ vieta Rytų konferencijos viršūnėje ėmė kaip reikiant svyruoti. Verta pažymėti, kad Tyronno Lue auklėtiniai iš paskutinių 12 mačų pralaimėjo net 7, o paskutinė nesėkmė būtent ir buvo patirta prieš „burtininkus“ (115:127).

Šioje dvikovoje neišgėlbėjo ir LeBronas Jamesas, kuris surinko 24 taškus, 11 atkovotų kamuolių ir 8 rezultatyvius perdavimus bei atlikęs 37-ą sezono dvigubą dublį pagerino asmeninį karjeros rekordą.

„Cavaliers“, už kurią visoje NBA lygoje prasčiau ginasi tik aštuonios komandos, per likusią reguliariojo sezono dalį dar sužais 10 mačų.

„Mums paprasčiau reikia išsiaiškinti, kas tinka mūsų žaidėjams, kas tinka mūsų penketams, kas tinka visai mūsų komandai. Kaip ir sakiau anksčiau, šių metų negalima lyginti su praėjusiais. Šis sezonas – visai kitoks. Kiekvienas sezonas yra skirtingas, todėl manau, kad trenerių štabas išspręs šias problemas“, – į paniką nepuolė dar vienu čempiono žiedu pasidabinti norintis L. Jamesas.

Tuo metu „Spurs“ stovykloje nuotaikos – kur kas geresnės: jie svečius iš Klivlando pasitinka norėdami pratęsti keturių pergalių seriją. Be to, šeštadienio naktį 106:98 laimėję prieš Niujorko „Knicks“ ekipą, baltai-juodi trečią sezoną iš eilės ir septintą klubo istorijoje bent sykį įveikė visas NBA ekipas. Nuo 1981-ųjų to trejus metus iš eilės padaryti nesugebėjo nė viena komanda.

Antroje vietoje Vakaruose besirikiuojanti San Antonijaus ekipa dar turi galimybių aplenkti pirmaujantį „Warriors“ (59/16) klubą, tačiau laukia nelengvas iššūkis – per likusias 10 rungtynių net 7 varžovai bus atkrintamųjų kalibro.

„Šie mačai – mums puiki galimybė pasiruošti ir pasižiūrėti, kokio pajėgumo esame. Šiuo sezono metu privalome tinkamai save paruošti, kad pasiekę atkrintamąsias būtume pasirengę ir susikoncentravę“, – mintimis dalijosi „Spurs“ lyderių Pau Gasolis, per kiekvieną susitikimą vidutiniškai renkantis 12,3 taško.

Iki šiol šiame sezone „Cavs“ ir „Spurs“ tarpusavyje žaidė tik kartą. Sausio pabaigoje po pratęsimo 118:115 savo pajėgumą įrodė „Spurs“, nors jai tąkart ir padėti negalėjo traumuoti P. Gasolis ir Tony Parkeris.

Viena geriausiai lygoje puolančių komandų „Cavs“ (110,5 tšk., 4 vieta) prieš vieną geriausią besiginančių klubų „Spurs“ (98,4 tšk., 2 vieta). Puolimas ar gynyba: kas laimės šį kartą?

Atsakymas – jau šiąnakt. Nuo 3 val. Lietuvos laiku rungtynes jums stebėti padės ir NBA komentatorius Rokas Grajauskas.