2011-ųjų metų naujokų biržoje 11-uoju šaukimu pakviestas atakuojantis gynėjas „Warriors“ klube rungtyniauja visą savo karjerą. Pastarajame sezone Klay pasižymėjo 21,5 taško ir 3,8 atkovoto kamuolio vidurkiais, iš toli atakuodamas 40 procentų taiklumu.

Sėkmingiausias sezono rungtynes snaiperis sužaidė spalio 29-ąją dieną. Dvikovoje su Čikagos „Bulls“ ekipa Thompsonas pasiekė naują NBA rekordą pataikydamas 14 tritaškių ir viso pelnydamas net 52 taškus.

Thompsono sezoną užbaigė šeštose NBA finalo rungtynėse patirta sunki kelio trauma. Po bandymo atlikti dėjimą iš viršaus nesėkmingai ant parketo nusileidusiam krepšininkui plyšo kryžminiai kairiojo kelio raiščiai. Prognozuojama, jog dėl šios traumos žaidėjas praleis visą 2019-20 metų sezoną.

Snaiperio sveikatos būklės klausimai neatbaidė „Warriors“ nuo noro išlaikyti Thompsoną savo klube. JAV žniasklaida praneša, jog klubas jau išsiuntė savo atstovų delegaciją į Los Andželą, kur Klay turėtų pasirašyti naująją sutartį atsidarius laisvųjų agentų rinkai. Jos pradžia šiemet numatyta naktį iš artėjančio sekmadienio į pirmadienį, 1 val. Lietuvos laiku.

Per savo karjerą tris kartus NBA čempionu tapęs krepšininkas šiais metais buvo pirmą kartą išrinktas į vieną iš simbolinių geriausiai besiginančių lygos krepšininkų penketukų.