„Komandoje turime tokį vyruką kaip Mike'as Conley, kuris per savo karjerą nėra gavęs nė vienos techninės pražangos. Apmaudu, kad net jis iš teisėjų negauna tokios pagarbos, kokios nusipelnė. Šiose rungtynėse teisėjauta buvo itin prastai.

Visuomet kietai žaidžiantis Zachas Randolphas nemetė nė vieno baudos metimo, kai Kawhi Leonardas kažkaip sugebėjo jų atlikti 19. Pirmoje rungtynių pusėje atlikome 19 metimų iš baudos aikštelės ir prie baudų metimų linijos stojome tik 6 kartus. Jie atliko 11 metimų, bet metė net 23 baudų metimus. Šie skaičiai neatrodo logiškai“, – pečiais tuomet skėsčiojo D. Fizdale'as.

„Apskritai mes iš baudos aikštelės atlikome 35 metimus, tačiau metėme 15 baudos metimų. Per rungtynes!, – pakeltu tonu dėstė strategas. – Jie iš baudos aikštelės atliko 18 metimų, bet metė 32 baudų metimus. Vienas Kawhi metė daugiau baudos metimų nei visa mūsų komanda. Paaiškinkite man.

Mes paprasčiausiai nesulaukiame tokios pagarbos, kokios nusipelnėme. Tai neprofesionalu. Mūsų krepšininkai kovėsi ir sumažino atsilikimą, tačiau teisėjai mums nesuteikė jokių šansų laimėti.“

Grizzlies coach David Fizdale went off on the officials after Game 2. (via @NBATV) pic.twitter.com/AkqbUMbJ39

— SLAM Magazine (@SLAMonline) April 18, 2017


Bet NBA nesėdėjo sudėjusi rankų ir už teisėjų kritiką treneriui skyrė solidžią 30 tūkst. dolerių baudų.

„Mes jam pasakėme, kad jam nereikės jos mokėti, – pasakojo M. Conley, kuris asmenine žinute D. Fizdale'ui padėkojo už spaudos konferencijoje išsakytą palaikymą. – Mes dažniausiai dėl nieko nesiskundžiame, tačiau manau, kad treneriui galiausiai trūko kantrybė.“

„Viskas, ką jis pasakė, buvo tiesa. Jis mus gynė ir ši bauda yra bausmė už tai. Bet visa tai yra tiesa“, – pridėjo veteranas Z. Randolphas.

„Grizzlies“ antrąsias rungtynes pralaimėjo 82:96 ir serijoje iki keturių pergalių jau atsilieka 0-2. Trečiasis mačas bus žaidžiamas šiąnakt nuo 4.30 val. Lietuvos laiku.